• Bas Kaligis/RaceXpress.nl
  • Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Mitchell van Dijk pakt winst in laatste ronde GK4-kampioenschap

HARDERWIJK Dat karter Mitchell van Dijk snel is, bewees hij de afgelopen seizoenen al. Dat hij ook zo snel is op een nieuw chassis van Praga, maakte het 11-jarige talent uit Harderwijk afgelopen weekeinde opnieuw duidelijk. Tijdens de laatste ronde van het GK4-kampioenschap snelde hij naar een knappe dagoverwinning in de Mini Parilla-klasse.

En zo stond hij weer op de bovenste plaats van het erepodium. ,,Het is niet meer zo heel speciaal dat ik op het podium eindig. Daar ben ik wel een beetje aan gewend", vertelt hij met een knipoog.

STRIJDEN De snelheidsduivel van het team OW-karting moest er wel hard voor strijden op het circuit van Genk. Vooral de laatste manche was bepaald niet makkelijk. Het niveau van de rijders lag zo dicht bij elkaar, dat ze met vier man naast elkaar richting de finish raasden. Het was moeilijk te zeggen wie op welke positie voorbij de zwart-wit geblokte vlag was gekomen, maar uiteindelijk bleek Mitchell tweede te zijn geworden.

MOOISTE RACE ,,Ik moest de hele tijd inhalen en verdedigen. Maar die tweede plek was echt een goed resultaat. Dit was met afstand de mooiste race van het weekend. Na mijn finale op de Grand Finals in Brazilië van vorig jaar was dit zelfs wel de mooiste race die ik ooit heb gereden. Inhalen, verdedigen, het ging allemaal perfect."

MOTOR Samen met zijn twee andere tweede plaatsen pakte Mitchell zo de dagzege. Dat kwam ook door de combinatie van zijn praga-kart en een door Bas Harting getunede motor. ,,De trekkracht van de motor was beter", volgens Mitchell. ,,Op het droge waren we deze keer ook snel. Ik wist van mezelf dat het mogelijk was. Ik moest het alleen nog aan de buitenwereld bewijzen."

RIJSTIJL Mitchell reed dit seizoen niet heel veel races en debuteerde bovendien in een competitie waarin IAME X30-motoren worden gebruikt. ,,In het begin vond ik het best moeilijk. Je moet in deze karts een stuk netter rijden dan wat ik gewend was. Voorheen was mijn rijstijl niet mooi, maar wel snel. Nu is mijn rijstijl wel mooi en ook snel. Dat kan ik in mijn voordeel gebruiken."

RUST Het seizoen zit er nu op voor de jonge karter. Wat hij hierna precies gaat doen, weet Mitchell nog niet. ,,Eerst houden we even rust, maar we gaan al snel weer trainen. Ik doe het heel graag. Laat het volgende seizoen maar komen."