• Vrije bal Dian Schuurkamp

    foto: Marco Jansen
  • De Dindoa-hal was afgeladen voor de topper tegen ASVD.

    Foto: Marco Jansen

Dindoa komt tekort in topper tegen ASVD

ERMELO Dindoa slaagde er niet in om de topper van ASVD te winnen: 19-23. ASVD speelde volwassener, schoot beter had in de duels de overhand. Dindoa scoorde een te lange periode van 13 minuten niet en liep zo de hele wedstrijd achter de bezoekers aan.

Hoewel de Ermeloërs nog terugkwam op vier punten (14-18) gaf de ploeg uit Dronten de verkregen marge niet meer weg: 19-23. Dindoa zag hiermee de laatste titelkansen vervliegen in de eerste klasse C.

De bezoekers schoten uit de startblokken en stonden na 4 minuten 2-5 voor. Dindoa kwam weer op gelijke hoogte, maar had moeite met de pressie die ASVD naar binnen gaf en de vrije ballen en strafworpen die hieruit werden gegeven. Bij 8-11 wisten beide ploegen de korf tien minuten niet te vinden in een van beide kanten onrustige fase tot de rust.

De tweede helft had ASVD het vizier snel weer scherp gesteld en liep uit naar 8-14. Dit verschil was 10 minuten na de pauze opgelopen tot 10-17. Dindoa richtte zich op na de invalbeurt van Jelmer Steenkamp. Hij bracht nieuwe energie in het team en Dindoa ging weer scoren. Bij 14-18 werd de thuisploeg genekt door een strafworp en het uitvallen van Kasper Velgersdijk en Ellen Haverkamp. Het ritme van de thuisploeg was gebroken en daarmee ook de inhaalrace.

1C: Dindoa - ASVD 19-23 (8-11) Scores Dindoa: Saskia Lieman 6 (4), Jorik Velgersdijk 3, Mark Bronkhorst 3, Jelmer Steenkamp 2, Jonathan van der Beek 1 (1), Dian Schuurkamp 1, Ellen Haverkamp 1, Kasper Velgersdijk 1, Sam van der Beek 1.