Dindoa met schrik vrij tegen Hellas’63

ERMELO Dindoa won met veel moeite de streekderby tegen Hellas'63 (20-18) en blijft zo op pole position voor de titel in de tweede klasse C. Exakwa had ook de grootste moeite met DOS/WK (18-17) zodat beide teams voor de laatste speelronde gedeeld aan kop gaan. Het onderling resultaat is echter in het voordeel van de Ermeloërs.

Dindoa, waar Ellen Haverkamp en Mark Bronkhorst door blessures niet inzetbaar waren, had moeite met de tactiek van Hellas, dat koos voor achterverdedigen. De Nunspeters wisten een 5-6 voorsprong op te bouwen en dit uit te breiden naar 8-10 bij de rust.

Toen de Nunspeters direct na rust uitliepen naar 8-12 dreigde een doemscenario voor de Ermelose korfballers. Die hervonden zich echter op tijd en waren met vijf doelpunten op rij helemaal terug in de wedstrijd: 13-12. Sam van der Beek kende een goede invalbeurt. Hellas was echter nog allesbehalve verslagen en kwam weer op voorsprong. De strijd ging gelijkop tot het 3 minuten voor tijd 18-18 was. Bjarne Sinneker tekende de 19-18 aan en Saskia Lieman zorgde voor de bevrijdende 20-18.

Scores: Saskia Lieman 7 (2), Kasper Velgersdijk 3, Jonathan van der Beek 3 (2), Sam van der Beek 2, Marlon van Diest 2, Jorik Velgersdijk 2, Bjarne Sinneker 1.