Dindoa neemt horde DOS-WK

ERMELO Dindoa is weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse C. De Ermelose korfballers omzeilden met DOS-WK een lastige klip en wonnen met 15-21.

DOS-WK probeerde met achterverdedigen het aanvalsspel van Dindoa te temporiseren. Dit had tot gevolg dat Dindoa de eerste helft moeite had om los te komen. Groter dan twee punten werd de voorsprong niet. DOS-WK kwam terug tot 8-8 en 9-9, maar door twee doelpunten van Saskia Lieman was het 9-11 voor Dindoa bij de rust.

Op dat moment had trainer Evert Houtriet Mark Bronkhorst, die niet goed in de wedstrijd zat, gewisseld voor Bjarne Sinneker. De invaller bracht volgens Houtriet meer tempo in het Ermelose spel. De tweede helft kwam Dindoa wel op stoom en liep weg naar een 11-18 voorsprong. Dat gat van zes goals bleek beslissend. In de laatste vijf minuten werden de invallers uit het tweede ingebracht en Marlon van Diest scoorde gelijk een vrije bal. Dindoa had de winst in de tas en won met 15-21.

Scores Dindoa: Marlon van Diest 1; Bjarne Sinneker 2; Kasper Velgersdijk 2; Jonathan van der Beek 2 (1); Ellen Haverkamp 3; Jorik Velgersdijk 3; Lindsey Verheul 4; Saskia Lieman 4 (2).