• Jorik Velgersdijk moet verdedigend aan de bak tegen de fysiek sterke Chinese studenten.

    Foto: Jan de Roo Fotografie

Dindoa verliest net van China

ERMELO De Dindoa-selectie en China trakteerden de ruim tweehonderd fans in de Dindoahal op een leuke avond internationaal korfbal. Na zestig minuten zuivere speeltijd bleek Zhengzhou University, de kampioen van de universiteitscompetitie die China vertegenwoordigt op de Korfbal Challenge, met 22-23 net te sterk.

Marco Jansen

 

Dindoa 2 kwam verrassend 3-0 voor, maar toen China, zesde op de IKF-ranking, gewend was aan het Nederlandse spel draaide het de rollen om: 8-11. Door twee treffers van A-junior Lars van der Velde stond het na dertig minuten toch weer 12-12.

VERSCHIL Wie dacht dat Dindoa 1 daarna het verschil zou gaan maken, werd verrast. Het tempo ging omhoog, maar China ging er goed in mee en deed het verdedigend prima. Ook Dindoa 1 liet zich niet onbetuigd. Via 15-17 zorgde Lindsey Verheul voor 19-18. Saskia Lieman zette de Ermeloërs op 22-21. China was nog niet verslagen en wist vlak voor tijd onder de korf nog de winnende treffer te maken: 22-23.

,,Het was eigenlijk wel een verrassing toen ik hoorde dat we een oefenwedstrijd tegen hen gingen spelen en ik had geen idee wat ik kon verwachten. Iedereen dacht dat het allemaal kleine mannetjes zouden zijn en dat ze heel flitsend zouden spelen, maar dat was niet zo. Ze zetten het heel goed en rustig in en waren ook sterk onder de korf. Verdedigend gaven ze echt veel druk, ik moest aardig aan de bak. Ze waren fysiek veel sterker dan teams in de competitie. Je moest echt flink de beuk erin gooien en dan zie je wel dat wij dat niet echt gewend zijn. Zij deden dat een paar keer slimmer. Qua afronding had ik ze wel hoger ingeschat'', sprak de tweemaal scorende Jorik Velgersdijk. ,,Het was een leuke ervaring en ik zag mensen bij Dindoa die ik nog nooit gezien had.''

STAND De wedstrijd kwam tot stand nadat Marry Schuurkamp Dindoa met succes inschreef voor het oefenprogramma van China. De commissie internationale contacten nam de organisatie vervolgens over. Trainer Evert Houtriet keek terug op een leuke pot. ,,De hoeveelheid publiek geeft aan dat het leeft en het was perfect georganiseerd. Wij zouden zo goed mogelijk druk geven en zijn daarin geslaagd. Aanvallend hadden we vaak pech. Bij ons deed Lars het fantastisch. Hij is een groeibriljantje voor de club.''