• Henk ter Haar

Dindoa verslaat Hellas in streekderby

ERMELO Voor de zoveelste keer op rij dit seizoen moest Dindoa 1 in de regen het veld op. Ook op het slechte kunstgras van Hellas was dit geen plezier. Daarbij werd er ook nog gespeeld op de oude, grote afmetingen. Toch wist de ploeg uit Ermelo, zeker door de meegereisde groep Blue Sharks met hun muziekinstallatie, sfeer te brengen op het Nunspeetse sportpark.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Dindoa de bovenliggende ploeg was. Het was sterker in het veldspel en kwam mede om die reden al snel op voorsprong. Hellas verdedigde goed, had een sterke rebound en kwam aanvallend vaak na hun afstandschot tot een goede tweede, kleine kans onder de korf.

Ondanks het veldoverwicht lukte het de blauw witte formatie niet om ruim afstand te nemen van Hellas. De rust werd ingegaan met slechts 2 punten voorsprong, 9-11. In de eerste helft liet Marlon van Diest zich goed gelden door het eerste, derde en zesde punt te scoren en direct in de tweede helft ook weer het eerste punt voor haar rekening te nemen. Dit was het begin van een langzame uitloop van Dindoa. Steeds meer kreeg de ploeg het veldoverwicht en liep de ploeg halverwege de tweede helft uit tot een voorsprong van 6 punten, 14-20. Dindoa werd scherper en bij Hellas was de koek na de rust wel op. Ondanks de dreinende regen bleef de ploeg uit Ermelo doordrukken en zo kwam het dat alle spelers van Dindoa hun aandeel in de score hadden.

Scores Dindoa: Marlon van Diest 5; Sam van der Beek 3 (1); Mark Bronkhorst 3; Kasper Velgersdijk 2; Jonathan van der Beek 2 (1); Dian Schuurkamp 2; Aniek Odding 2; Lindsey Verheul 2.

Volgende week speelt Dindoa haar laatste veldwedstrijd thuis tegen Elburg voordat ze na de herfstvakantie weer de zaal in gaan.

Dindoa 2 en Dindoa A1 deden ook goede zaken door allebei hun partijen te winnen en daarmee de koppositie in hun klasses te handhaven.