• Henk ter Haar

Dindoa wint overtuigend in Barneveld

ERMELO Dindoa, dat in de zaal een klasse hoger speelt dan op het veld, haalde in Barneveld overtuigend de punten binnen. Revival, de ploeg uit Terschuur, begon goed aan de wedstrijd door direct de eerste bal te scoren. Daarna was het Saskia Lieman die de gelijkmaker voor Dindoa scoorde. Vanaf dat moment, het was nog steeds minuut 1, was Dindoa los. Met gemak liepen de Ermeloërs uit naar een 1-8 voorsprong. Aanvallend liep het prima bij Dindoa, snelle acties afgewisseld met prachtige afstandschoten.

De punten die Revival nog voor de rust kon maken, kreeg het cadeau door foutjes van Dindoa in de verdediging. Met 3-16 gingen de teams de rust in. Voor het publiek was het geen spannende eerste helft. In eerste klasse wordt wel met schotklok gespeeld en daardoor wordt er per helft 25 minuten zuivere speeltijd gespeeld.

In de tweede helft had Dindoa moeite om de concentratie op het spel met zo'n grote voorsprong te behouden. Het bleef zelf wel scoren, maar gaf Revival wel de nodige ruimte om tot schot te kunnen komen. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de wedstrijd wat fysieker en moest de scheidsrechter wat vaker ingrijpen. Anders dan in andere jaren kon Dindoa nu met deze druk omgaan en bleef het team goed combineren en doorspelen.

In de tweede helft lukte het de ploeg uit Ermelo om nog 14 keer te scoren en een eindstand neer te zetten van 13-30.

Ook Dindoa 2 deed goede zaken door uit met 16-24 van DOS Kampen 2 te winnen. Scores waren van Sam van der Beek (1), Jorik Velgersdijk (1), Aniek Odding (2), Lindsey Verheul (2), Saskia Lieman (5 (1)), Mark Bronkhorst (6), Kasper Velgersdijk (6), Jonathan van der Beek (7 (3)). Volgende week spelen Dindoa 1 en 2 thuis de streekderby tegen Sparta Nijkerk.