• DVS'33 scoort 4-0 tegen Jong Almere City, het publiek is blij.

    Marco Jansen

DVS’33 doet goede zaken met winst op Jong Almere City

ERMELO DVS'33 versloeg Jong Almere City met 4-1 en steeg naar de derde plek op de ranglijst. Doordat Jong FC Volendam, koploper in de derde periode, met 2-0 verloor bij Odin'59 werd zo verkleind tot twee punten.

DVS'33 had een daverende start. De eerste vier minuten kwam de thuisploeg vier keer in scoringspositie, o.a. door Benjamin Roemeon. Jong Almere City bezweek niet onder de druk en kwam na 13 minuten zelf gevaarlijk door. Khalid Tadmine schoot de bal voorlangs. Even later kopte Jelle Goselink in vrijstaande positie over. DVS kreeg ook volop ruimte om aan te vallen. Daniël van Warven omspeelde keeper Plattel, maar de kans werd over geschoten door Maurice de Ruiter. De aanvaller had twee minuten later wel succes; Hij speelde zich vrij en schoot raak. Benjamin Roemeon kreeg geel voor een schwalbe, maar stond even later aan de basis van de 2-0. Uit zijn voorzet was Van Warven trefzeker: 2-0.

De bezoekers gingen na rust op zoek naar de aansluiting en zetten de Ermeloërs vijf minuten vast op eigen helft. Tadmine probeerde het verrassend in de korte hoek, maar Thodorie Velanas stond op zijn post. De Ruiter liep vervolgens Anwar Benasbouh eruit en schoot de 3-0 binnen. Bij Almere verdween het geloof, hoewel Samuel Brobbey (schot) en Goselink (kopbal lat) het nog wel probeerden.

Invaller Kay Velda gaf een steekbal op De Ruiter, die de paal trof. De rebound was raak voor Roemeon: 4-0. Khalid Tadmine, de meest dreigende speler bij Jong Almere City, schoot in de kruising de 4-1 op het bord. De Ruiter miste nog kansen op 5-1.

Derde divisie: DVS'33 – Jong Almere City 4-1 (2-0). 32. Maurice de Ruiter 1-0, 41. Daniël van Warven 2-0, 53. De Ruiter 3-0, 69. Roemeon 4-0, 74. Khalid Tadmine 4-1.