• Berry Powel (Facebook)

DVS’33 Ermelo versterkt zich met Berry Powel

ERMELO De technische commissie van DVS'33 Ermelo heeft overeenstemming bereikt met Berry Powel. De spits speelde vorig seizoen bij IJsselmeervogels en tekent voor één seizoen.

De 38-jarige spits heeft veel ervaring op amateur- en professioneel niveau en scoorde in binnen- en buitenland. Hij begon met voetballen bij Roda'46 Leusden en speelde daarna onder andere voor FC Den Bosch, Roda JC, Heracles Almelo, Gimnastic de Taragona, FC Elche en Milwall. Zijn laatste profclub waar hij onder contract stond was Roda JC. Daarna speelde hij in totaal drie seizoenen voor Kozakken Boys en IJsselmeervogels. In bijna 100 wedstrijden in de Derde en Tweede Divisie scoorde hij 59 keer.

ZIN OM TE BEGINNEN Na vorig seizoen was er nog voldoende interesse van verschillende amateurverenigingen. ,,Ik heb de afgelopen jaren bij twee van de  grootste amateurclubs van Nederland gevoetbald. Dit seizoen wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de ambities van DVS. Afgelopen zaterdag heb ik de oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels bekeken en ook daar hoorde ik veel positieve verhalen over de club. DVS heeft op papier een uitstekende selectie en ik heb enorm veel zin om te beginnen", vertelt Powel.

ERVARING De technische commissie is blij met de komst van Berry Powel. Jan van den Berg: ,,Powel heeft de laatste jaren aangetoond dat hij nog steeds makkelijk scoort. Zijn scorende capaciteiten zijn bekend, maar door zijn ervaring op het hoogste niveau weet Powel ook wat in de top van het amateurvoetbal wordt gevraagd. Met Berry Powel voegen we een type speler toe aan onze selectie die we nog niet hebben."

Powel woont in Amersfoort en in het dagelijks leven werkzaam bij Raedar Techniek.