• Een goede tweede helft bracht DVS'33 de winst tegen Jong FC Twente.

    Marco Jansen

DVS’33 houdt na winst op Jong FC Twente kans op derde periode

ERMELO DVS'33 hield zichzelf in de race voor de derde periode door na een matige eerste helft (0-2) Jong FC Twente met 3-2 te verslaan.

Een kopbal van Benjamin Roemeon op de lat was het eerste wapenfeit. Rashaan Fernandes ontsnapte aan de aandacht van Roald de Vries en werd gelanceerd met een steekbal: 0-1. Vlak voor rust verdubbelde Jong FC Twente de voorsprong: linksback David Sambissa kon doorlopen na een duel met Mark Bouwman en ook daar zag de DVS-verdediging er niet goed uit doordat rugdekking ontbrak.

DVS bleef in de wedstrijd door de snelle 1-2 van Benjamin Roemeon vlak na de pauze. Hij vond na een passeeractie de verre hoek. De 2-2 viel na 59 minuten door Coen Vloedgraven die een afvallende bal binnenschoot. De wedstrijd kreeg een open karakter omdat beide ploegen de aanval zochten voor de winnende treffer. Jong FC Twente had dreiging met scrimmages, maar de DVS-verdediging ruimde tijdig de bal op. De Ermelose aanval kreeg de nodige ruimte en produceerde enkele afstandsschoten. Tien minuten voor tijd zette Lars Dekker Benjamin Roemeon op weg naar de winnende treffer. De aanvaller haalde doeltreffend uit met een schot langs de paal.

Derde divisie: DVS'33 – Jong FC Twente 3-2 (0-2). 18. Rashaan Fernandes 0-1, David Sambissa 0-2, 46. Benjamin Roemeon 1-2, 59. Coen Vloedgraven 2-2, 80. Roemeon 3-2