DVS’33 na rust langs zaterdagamateurs Ajax

ERMELO DVS'33 heeft voor het eerst sinds 30 maart gewonnen. Het versloeg de zaterdagamateurs van Ajax na een sterke tweede helft met 3-1 en blijft in de race voor een plek in de nacompetitie.

Het eerste halfuur was van Ermelose kant stroef, en een inzet van Sonny Pronk van Ajax bij een corner werd van de doellijn gehaald. DVS kwam sporadisch gevaarlijk in de zestien en kreeg in de 25eminuut de 0-1 tegen. Ruben Adneij legde een vrije trap geplaatst in de hoek.

Frank van der Burg had tegen kunnen scoren uit de vrije trap van Roald de Vries, maar zijn kopbal ging ruim over. Toch viel de 1-1 nog voor de pauze. Jorran van Santen gaf de bal terug op Oktay Öztürk, die de verre hoek vond.

De bezoekers uit Amsterdam begonnen de tweede helft nog voortvarend en Jorran van Santen greep een aantal keer verdedigend goed in. DVS zette vanaf de 60eminuut aan en uit een goede voorzet van Coen Vloedgraven scoorde Olivier Pilon de belangrijke 2-1.

Snel daarna was het ook 3-1 doordat Dennis Hollart een omhaal van Öztürk met het hoofd verlengde.

DVS liet de teugels vieren en Ajax zette nog even flink aan, maar opnieuw was Van Santen achterin bij de les. Vloedgraven en Pilon kregen nog kansen om de score verder op te voeren.

Derde divisie, DVS'33 – Ajax 3-1 (1-1). 25. Ruben Adneij 0-1, 37. Oktay Öztürk 1-1, 63. Olivier Pilon 2-1, 67. Dennis Hollart 3-1.