• DVS'33 was onfortuinlijk tegen Noordwijk en verloor met 1-2.

    Marco Jansen

DVS’33 verliest ongelukkig topper van Noordwijk

ERMELO DVS'33 heeft de topper tegen Noordwijk met 1-2 verloren. De koploper van de derde divisie sloeg de aanval van de Ermelose runner-up af en vergrootten de voorsprong weer naar 9 punten.

Noordwijk nam na een goed Ermelo's begin het heft in handen en van dichtbij schoot Sabir Achefay van dichtbij over. DVS zakte wat in, maar kreeg vanuit de omschakeling kansen. Olivier Pilon kreeg uit de counter een grote kans, maar strandde op Rondeltap. De Noordwijk-keeper hield ook Benjamin Roemeon van scoren en keerde een afstandsknal van Soufian Moro. Paul Eppink keerde een inzet van Tjeerd Westdijk.

Na rust waren de eerste mogelijkheden voor Jorran van Santen en Moro probeerde het opnieuw van afstand. Maar Noordwijk sloeg na 55 minuten hard toe.Denzel James kon het veld oversteken en gaf mee op Sabir Achefay. Die schoot via Coen Vloedgraven raak.

DVS was amper bekomen of Noorwijk kwam op 0-2. Achefay legde breed op de inkomende Nick van Staverden.

In het vervolg werd Pilon opnieuw het scoren verijdeld door Rondeltap en ging een vrije trap van Öztürk in de muur. Een kwartier voor tijd kreeg Rob Overvliet zijn tweede geel en moest Noordwijk met tien verder. Toen Benjamin Roemeon in twee instanties scoorde, was de spanning terug. Maar ook Moro kreeg zijn tweede geel en Noordwijk vertraagde het spel tot het eindsignaal.

Derde divisie: DVS'33 – Noordwijk 1-2 (0-0) 55. Sabir Achefay 0-1, 61. Nick van Staverden 0-2, 78. Benjamin Roemeon 1-2 75. Rode kaart: Rob Overvliet (Noordwijk, 2x geel), 89. Soufian Moro (DVS'33, 2x geel)