• Publiekswissel Maurice de Ruiter

    Marco Jansen

DVS’33 verslaat ook Dovo

ERMELO DVS'33 blijft in de race om de derde periodetitel door 4-0 winst op Dovo. Jong Volendam won ook, met 0-1 van Quick Boys.

DVS'33 en Dovo speelden een onderhoudende eerste helft. De ploeg uit Veenendaal had aanvankelijk het initiatief. DVS stond onder druk en moest wat corners en vrije trappen weggeven. Jorran van Santen kreeg geel.

DVS overleefde de openingsfase en kwam zelf op voorsprong. Bij een corner van Mike Ahrens ging de bal over Maurice de Ruiter heen en tikte Bas Mooij de bal in eigen doel: 1-0. Snel viel ook de 2-0. De Ruiter brak op snelheid door en met een boogbal lag de bal opnieuw in het net. Het aanvallend spelende Dovo was het na die fase kwijt en DVS dicteerde. Het zat de Ermeloërs bepaald mee toen Mike Ahrens van afstand schoot en de bal via De Ruiter afweek, waardoor keeper Hagelstein kansloos was. Thodorie Velanas verrichte nog een belangrijke redding toen Joshua Patrick voor hem opdook, en de DVS-keeper een knappe reflex had.

Na rust ging Dovo, onder impuls van invaller Nick Coster nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, waar bij Joshua Patrick het bleef proberen. Hij leek op weg naar een doelpunt, maar ging neer voordat Thodorie Velanas het duel aan kon gaan. De arbiter beoordeelde dit als schwalbe en gaf geel.

De Ruiter en Patrick troffen de keepers in een mindere tweede helft van beide kanten. Een inzet van Benjamin Roemeon ging nog tegen de lat. De Ruiter kreeg 13 minuten voor tijd zijn publiekswissel. De eretreffer voor Patrick kwam er niet; hij was Velanas al voorbij, maar de bal werd van de lijn gehaald. Roemeon was nog dichtbij 4-0 en scoorde het doelpunt uiteindelijk in de extra tijd.

Derde divisie: DVS'33 – Dovo 4-0 (3-0). 11. Bas Mooij 1-0 (e.d.), 16. Maurice de Ruiter 2-0, 31. De Ruiter 3-0, 90+2. Benjamin Roemeon 4-0.