• foto: Marco Jansen

DVS'33 behaalt tegen ACV eerste driepunter

ERMELO DVS'33 boekte na een degelijk optreden een verdiende 2-0 zege op ACV, de eerste driepunter van het seizoen.

DVS'33 zette ACV bij aanvang direct onder druk en Roald de Vries zette al na 2 minuten Gökhan Yasar vrij voor de keeper. Zijn inzet ging naast. Yasar kreeg het eerste kwartier nog twee kansen. De bezoekers uit Assen kwamen pas na een minuut of 20 voor het eerst in de buurt van het Ermelose doel, maar Haico Epe doorzag tijdig het gevaar van Pascal Huser en stak er een voet voor.ACV voetbalde meer vooruit en werd daarvoor afgestraft. Via een snelle aanval werd Benjamin Roemeon gelanceerd en uit zijn voorzet schoot Maurice de Ruiter in tweede instantie raak.Keeper Paul Eppink redde in de korte hoek een kopbal van Marcel Seip, maar moest even later met een blessure naar de kant. Thodorie Velanas was zijn vervanger.Vlak voor rust was Roemeon nog dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet na een counter ging over.

Na rust kreeg Yasar opnieuw drie mogelijkheden, terwijl ACV niet in staat was om de wedstrijd te kantelen. De spits werd 20 minuten voor tijd beloond met een goal en kopte een voorzet van Roemeon fraai tegendraads binnen. Het duel was daarmee beslist want de ploeg uit Assen had niet de macht om iets terug te doen. De 3-0 was dichterbij, maar vlak voor tijd zag Yasar zijn poging nog van de lijn gehaald.

Derde divisie: DVS'33 Ermelo - ACV 2-0 (1-0). 23. Maurice de Ruiter 1-0, 70. Gökhan Yasar 2-0. Gele kaart: Westebring, De Vries, Huser (ACV)