• Niels Buijtenhuis werd uitgeroepen tot man of the match.

    foto: Marco Jansen

DVS'33 maakt veel indruk en verslaat koploper Spakenburg

ERMELO DVS'33 Ermelo trakteerde zijn publiek op een galavoorstelling en versloeg koploper Spakenburg afgetekend met 5-1.

DVS'33 Ermelo speelde een wervelende eerste helft tegen koploper Spakenburg. Na een levendige beginfase over en weer opende Spakenburg na 8 minuten de score. Bij een vrije trap stonden er veel Ermeloërs voor de bal en counterde Spakenburg zich met één keer raken naar de overkant. De voorzet van Giovanni Gravenbeek werd ingetikt door Mike Vreekamp: 0-1.Vijf minuten later scoorde Jorran van Santen de gelijkmaker, maar deze werd geannuleerd omdat Basil Camara buitenspel werd gegeven. DVS'33 bleef met snel positiespel de aanval zoeken en had daar vlot succes mee. Er zat veel effect aan de bal die bij Maurice de Ruiter terechtkwam, maar de aanvaller had er geen moeite mee de keeper te passeren. De Ruiter was bij een snelle aanval over veel schuiven de aangever voor de 2-1 van Kay Velda. Ook Spakenburg was gevaarlijk en bij een voorzet kon de vrijstaande Kees Tol net niet bij de bal. DVS hield het middenveld in handen en was voorin ongrijpbaar. Roemeon kreeg twee grote kansen op de 3-1. aanvoerder Barry Beijer haalde zijn laatste inzet van de doellijn. Even later had de snelle aanvaller wel succes toen hij werd gelanceerd door De Ruiter. Roemeon omspeelde de doellijn en scoorde 3-1.Vlak voor rust viel keeper Eppink uit en werd vervangen door Dean Bredewolt.

Twee minuten na rust had het publiek al weer reden voor een feestje. Uitblinker De Ruiter schoot een vrije trap schitterend via de paal binnen. Voor de geblesseerd geraakte De Ruiter was de wedstrijd tien minuten in de tweede helft voorbij en werd vervangen door Mike Ahrens. De invaller verscheen vrij voor Leon ter Wielen, maar de keeper voorkwam erger. Daniël van Warven dook ook voor de doelman op en schoot voorlangs. De aanvaller kwam vlak voor tijd alsnog op het scoreformulier  toen hij bij de zoveelste dieptebal 5-1 binnenschoot.

Derde divisie: DVS'33 - Spakenburg 5-1 (3-1). 7. Mike Vreekamp 0-1. 14. Maurice de Ruiter 1-1, 22. Kay Velda 2-1, 37. Benjamin Roemeon 3-1, 47. De Ruiter 4-1, 89. Daniël van Warven 5-1.