• Na een tackle van achter op Mart Willemse krijgt Maurice de Ruiter de rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Ter Brake.

    Marco Jansen

DVS'33 niet constant genoeg

ERMELO Na de fraaie zege op koploper Spakenburg (5-1) wist DVS'33 geen vormbehoud te tonen tegen Odin'59. De formatie uit Heemskerk won in de slotfase met 1-3. DVS'33 verloor niet alleen drie punten, maar zag ook Jorran van Santen en Niels Buijtenhuis per brancard geblesseerd het veld af gaan. Maurice de Ruiter pakte uit frustratie een rode kaart in de extra tijd.

Marco Jansen

Odin'59 pakte 16 punten uit de laatste zes duels en opereerde ook in Ermelo vanuit een gesloten verdediging op de counter. Dit leverde al na 2 minuten gevaar op, maar Nigel Hardenberg trof de paal. Even daarvoor bezorgde Roald de Vries keeper Barry van Dijk met een dwarrelschot de nodige problemen. DVS-verdediger Jorran van Santen viel al na 5 minuten uit met een arm uit de kom. Benjamin Roemeon kreeg twee grote kansen, de beste nadat hij was diepgestuurd door Kay Velda. Van Dijk pareerde zijn schot. De Ruiter werd na een run gestuit. Net op het moment dat coach Bert van Hunenstijn riep 'niet alles in de trechter te spelen', vond Velda aan de zijkant invaller Haico Epe. Onder druk van Niels Buijtenhuis liet Van Dijk de voorzet in zijn vijfmetergebied los, en de middenvelder kon van dichtbij scoren. Ondanks protesten van Odin werd de treffer goedgekeurd. Jurjen Dikker kreeg nog een goede kans, maar kopte recht op Paul Eppink.

BREEKPUNT De tweede helft was het alsnog snel 1-1. Na een ingooi kon Jeffrey Klijbroek ongehinderd voorgeven en kopte Milo Cremers raak. Breekpunt in het duel was het uitvallen van Niels Buijtenhuis, die na een wilde actie van Dikker hard botste met Epe en met bebloed gezicht per brancard van het veld moest. Op aangeven van Epe werd het schot van Velda van de doellijn gehaald. DVS raakte de regie kwijt en de slotfase sloeg Odin met de invallers toe. Eerst tikte invaller Ahmed Abdallah al Mahdi van dichtbij raak nadat Eppink een schot van Ogür Kaya half keerde. Maurice de Ruiter kreeg rood na een onbesuisde tackle van achter op Mart Willemse. Kaya zelf maakte 1-3 na een combinatie met Thom de Vries.

Van Hunenstijn vond dat DVS niet genoeg bracht om in de top-vijf te spelen. ,,Bepaalde spelers waren minder gretig, fel en misten de overtuiging. Er was onvoldoende bereidheid. We gingen vertragen op momenten dat er wel kansen waren op een snelle omschakeling. De gemiste kans van Benjamin Roemeon was ook cruciaal.'' Ook verdedigend zag de coach het nodige mis gaan. ,,De afspraken waren heel duidelijk bij ingooien van Odin en het gebeurde toch. De verdediging bleef hangen toen de bal werd teruggekaatst, in plaats dat we hoog opliepen en ze buitenspel zetten. Doordat we half verdedigden maakten zij 1-2 en 1-3.''

De grootste domper voor Van Hunenstijn was het uitvallen van twee basisspelers en de rode kaart voor De Ruiter die hij 'van verre zag aankomen'. ,,Vooral de blessure van Niels had veel impact. Hij raakte twee keer het bewustzijn kwijt en je zag veel bloed. De schrik zat er enorm in bij de jongens.'' De coach meldde vanuit het ziekenhuis dat schade bestond uit breukjes in neus, jukbeen en oogkas.