• foto: Marco Jansen
  • foto: Marco Jansen

DVS'33 veel te sterk voor Magreb'90

ERMELO DVS'33 boekte tegen Magreb'90 de tweede thuiszege. De Ermeloërs speelden een overtuigende eerste helft en hadden Magreb'90 bij rust al op onoverbrugbare achterstand gezet: 3-0.

De Utrechters werden in de openingsfase verrast door DVS'33 en met een fraaie volley zette Daniël van Warven de thuisploeg al na 3 minuten op voorsprong.Magreb'90 herstelde zich na een minuut of 10, al werd de ploeg geholpen door fouten in de opbouw bij de Ermeloërs. De bezoekers toonden hun individuele kwaliteiten maar bleken verdedigend kwetsbaar. Van Warven baande zich een weg door het strafschopgebied en verdubbelde de voorsprong na 26 minuten. Magreb viel daarna uit elkaar en was verdedigend niet bij de les. Van Warven kon van dichtbij inkoppen na een voorzet van Benjamin Roemeon en even later miste Van Warven in vrije positie zijn hattrick. Kay Velda scoorde wel met een kopbal, na goed terugleggen van Roemeon: 3-0. Magreb kwam voor rust niet verder dan twee afstandsschoten.

Ook de tweede helft ging de meeste dreiging van Van Warven, die raak kopte in buitenspelpositie en een minuut later geen buitenspel stond toen hij met een lob de 4-0 liet aantekenen. Nadat Benjamin Roemeon gevloerd werd door Nordin Bourazma, kon invaller Gökhan Yasar van elf meter de stand op 5-0 brengen. De spits miste in eerste instantie, maar passeerde vervolgens keeper Mounir Ouaj alsnog. Na de publiekswissel voor Van Warven speelde DVS het duel rustig uit. Zouzou loste nog een afstandspegel maar Eppink redde bekwaam.

Derde divisie: DVS'33 - Magreb'90 5-0 (3-0). 3. Daniël van Warven 1-0, 26. Van Warven 2-0, 32. Kay Velda 3-0, 57. Van Warven 4-0, 77. Gökhan Yasar 5-0 (strafschop). Gele kaart: Van Santen (DVS'33), Akrou (Magreb'90)