Ermelo en Harderwijk domineren Veluwse Champions League

HARDERWIJK/ERMELO De vierde editie van de Veluwse Champions League werd vrijdag 15 april gespeeld. Meer dan twintig teams uit vijf verschillende gemeentes namen het tijdens hét scholierenvoetbaltoernooi van de Veluwe het tegen elkaar op in drie verschillende competities: klas 1/2, klas 3/4 en een meidencompetitie.

De Veluwse Champions League is een zeven tegen zeven veldvoetbaltoernooi tussen meerdere scholen en leeftijdsgroepen. Dit jaar namen scholen uit Harderwijk, Ermelo, Putten, Barneveld en Epe deel aan het toernooi. Laatstgenoemde was de nieuweling dit jaar.

Voorafgaand aan de finaledag vonden er verschillende kwalificaties plaats, zodat de beste teams op 15 april aan konden treden. In totaal deden dan ook ongeveer 500 jongeren mee aan het gehele toernooi.

De uiteindelijke winnaars van het toernooi waren voor klas 1/2 Harderwijk, voor klas 3/4 Ermelo (Atheneum/Havo) en bij de dames ging Ermelo (VMBO) er met de beker vandoor.

De Veluwse Champions League is een initiatief van de combinatiefunctionarissen van JongPutten en de gemeente Ermelo. Sportbeoefening is een belangrijke manier om anderen te ontmoeten; hiermee draagt sport bij aan een goed leefklimaat met sociale integratie en maatschappelijke participatie. Met een schuin oog op deze doelstelling en het aanzetten van jongeren tot een sportief actieve leefstijl organiseren de combinatiefunctionarissen verschillende sport- en spelactiviteiten in beide gemeenten.