• Veluwse Wieler Vereniging
  • Veluwse Wieler Vereniging

Ermelose ATB tochten behalen keurmerk NTFU

ERMELO Als sinds 1984 organiseert de Veluwse Wieler Vereniging ATB tochten. In die tijd nog onder de naam 'Veldtoertochten', met als enige afstand 25 kilometer. De marathon in okotber van 100 kilometer is door de grootste wielerbond van Nederland - de NTFU - beoordeeld. Het resultaat was dat de Ermelose ATB tochten het keurmerk 'extra goed geregeld' hebben ontvangen. ,,Daar zijn wij enorm trots op en het bekroont het harde werk van zoveel vrijwilligers."

Er is in ruim 30 jaar veel gebeurd. De ATB groeide in populariteit en de tochten werden aangekondigd als ATB tochten. Nog steeds organiseert de VWV Ermelo in oktober, november en december haar ATB tochten. Inmiddels met de afstanden 30, 45 en 60 kilometer en in oktober ook de marathon van maar liefst 100 kilometer onder de naam 'Veluws Taaiste'. Die laatste afstand werd dit jaar voor de vierde maal verreden en kent een groeiende belangstelling. Deelnemers komen uit het hele land, maar inmiddels ook uit België. De Ermelose ATB tochten sluiten daarbij goed aan bij de groeiende belangstelling naar ATB tochten over een langere afstand.

Zo'n 75 vrijwilligers zijn bij de organisatie van de tochten betrokken, aangevuld met ervaren verkeersregelaars die de veiligheid voor de deelnemers vergroten. Dit jaar hebben ze gekozen voor een centrale verzorgingspost nabij de Schaapskooi. Deze markante plek kan gerust een visitekaartje voor Ermelo worden genoemd en ze krijgen daarover dan ook veel positieve reacties. De deelnemers aan 'Veluws Taaiste' worden traditioneel extra verwend. Dit jaar werden zij op een unieke manier ontvangen op landgoed het Roode Koper en daarover werd nog lang nagepraat.

Op zaterdag 11 november worden weer de tochten over 30, 45 of 60 kilometer verreden. Ze starten vanaf 09:00 bij de Muzenhof aan de Leuvenumseweg.