• Isa Kiziler wordt de doortocht belet. De spits staat al op zes treffers voor FC Horst.

    Foto: Jan de Roo Fotografie

FC Horst incasseert late gelijkmaker

ERMELO FC Horst hield lang stand tegen Valleivogels, maar de bezoekers uit Scherpenzeel maakten een minuut voor het einde toch verdiend gelijk: 2-2.

FC Horst (derde) had het lastig met Valleivogels, zesde in 2G. De ploeg uit Scherpenzeel was eigenlijk beter, ondanks dat het scoreverloop in het voordeel van de Ermelose ploeg was. Het veldoverwicht was voor de bezoekers, maar Isa Kiziler scoorde 1-0 op een pass van Eloy Martens. Uit een corner kopte Nick Engelen de gelijkmaker binnen, drie minuten voor rust. De Ermeloërs gingen toch met een voorsprong de rust in. Na vermeend gevaarlijk spel ten opzichte van Ricardo Vliek schoot Ramazan Leebeek op fraaie wijze een vrije trap binnen: 2-1.De tweede helft moest FC Horst na een redelijk begin tegenhouden. De bezoekers misten veel kansen op de gelijkmaker, die uiteindelijk toch viel. In de 90e minuut werd een voorzet tot twee keer toe geblokt, maar kon Jelle Staal de 2-2 van 8 meter binnenschieten.

2G: FC Horst - Valleivogels 2-2 (2-1). 34. Isa Kiziler 1-0, 42. Nick Engelen 1-1, 45. Ramazan Leebeek 2-1, 90. Jelle Staal 2-2.