• Elroy Martens brengt met het hoofd de Owios-defensie in problemen.

    Foto: Jan de Roo Fotografie

FC Horst ruim langs Owios

ERMELO FC Horst won met 4-1 van Owios en steeg naar de gedeeld 2e plek in de 2e klasse G.

De ploeg van Mark Bakker begon sterk en raakte het eerste kwartier twee keer de paal door Elroy Martens en Ramazan Leebeek. Leebeek opende al na 2 minuten de score uit een pass van Isa Kiziler.

Owios herstelde zich en met hard werken knokte de ploeg uit Oldebroek zich in de wedstrijd. FC Horst had het lastiger, maar net voor rust viel uit een goede aanval de 2-0. Een steekbal van Kiziler werd breedgelegd door Peter van der Horst en afgemaakt door Elroy Martens.Direct na rust bracht Hendrik Uitslag de spanning terug met de 2-1. De onzekerheid bij FC Horst nam toe, maar een Owios-verdediger raakte een schot van Kiziler met de hand en de bal ging op de stip. Martens scoorde de penalty en het was gespeeld. Paul van Prehn maakte nog 4-1 uit een corner van Leebeek. Het was voor FC Horst een lastiger middag dan de score doet vermoeden, aldus trainer Mark Bakker.

2G: FC Horst - Owios 4-1 (2-0). 2. Ramazan Leebeek 1-0, 41. Elroy Martens 2-0, 46. Hendrik Uitslag 2-1, 66. Martens 3-1 (str.), 81. Paul van Prehn 4-1.