• FC Horst kwam ondanks een overwicht niet langs AGOVV.

    Marco Jansen

FC Horst thuis niet voorbij AGOVV

ERMELO FC Horst kon een overwicht niet omzetten in winst tegen AGOVV: 2-2.

FC Horst had het eerste kwartier een licht overwicht en na een mogelijkheid voor Isa Kiziler was het na 19 minuten raak. Na een overtreding mocht Ricardo Vliek een vrije trap nemen en hij krulde de bal knap langs de muur binnen: 1-0.

Ugur Ayaz kreeg geel na een overtreding op Wesley Bruinier. AGOVV kwam al na 6 minuten weer langszij. Bij een uitval van de Apeldoorners was het plots Maikel van der Wijk die vrij opdook en de bal in de verre hoek tikte.

FC Horst hield het overwicht, maar had geluk toen Luca Hendriks de bal in kansrijke positie wilde afgeven in plaats van zelf te schieten. Vlak voor rust miste Aderson Lima de kans op 2-1, na een door Ramazan Leebeek op eigen helft opgezette aanval. De rechtsbuiten schoot naast het doel.

De tweede helft begon FC Horst voortvarend en al na 8 minuten was het 2-1 door een vrije trap van Ramazan Leebeek, die de bal in de bovenhoek schoot. Weer duurde het niet lang voor AGOVV langszij was. Marco Bosz verraste iedereen met een bal van buiten de zestien, die met een boog in de verre hoek binnen viel. FC Horst deed te weinig met het vele balbezit om de AGOVV-defensie te verrassen. De Apeldoorners ontsnapten wel toen Niels van Geerenstein een schot van Isa Kiziler met de hand stopte, maar de arbiter niet aan een strafschop wilde. De naar Nunspeet vertrekkende aanvaller kreeg in de slotfase nog twee kansen, maar keeper Koldenhof stond paraat in de korte hoek en de tweede inzet raakte hij verkeerd. Vlak voor tijd voorkwam Yoram Blaauw zelfs een deceptie door Yuri Brentjes de pas af te snijden naar 2-3.

2G: FC Horst – AGOVV 2-2 (1-1) 19. Ricardo Vliek 1-0, 25. Maikel van der Wijk 1-1, 53. Ramazan Leebeek 2-1, 56. Marco Bosz 2-2.