• Gemeente Ermelo

Feestelijke opening coopertestbaan Groevenbeekse Heide

ERMELO Wethouder van sport Laurens Klappe opent woensdag 20 februari de nieuwe coopertestbaan op de Groevenbeekse Heide. Dit doet hij samen met Bas Jan Stoute, voorzitter van de stichting Halve Marathon Ermelo (HME) en een aantal leerlingen van Christelijk College Groevenbeek op sportieve wijze. 

Het idee van een coopertestbaan komt van de stichting HME. Zij zochten begin vorig jaar naar een goed doel om een deel van het inschrijfgeld van deelnemers aan de halve marathon nuttig te besteden. Unaniem werd besloten de mogelijkheden te onderzoeken voor de aanleg van een coopertestbaan. Er werd contact gezocht met de gemeente en de handen werden ineengeslagen.

OPENING Nu is het echt zover. De coopertestbaan is een feit en dat moet gevierd. Alle inwoners van Ermelo zijn dan ook van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening op woensdag 20 februari om 14.00 uur aan het einde van de Steijnlaan. JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Ermelo voorziet alle sportievelingen deze middag van een gezonde snack om het energielevel op peil te houden.

COOPERTESTBAAN Een coopertest is een test om je conditie te meten en duurt twaalf minuten. Daarom staat op de 1600 meter lange baan om de 100 meter een afstandbord. Zo kun je na twaalf minuten lopen zien hoeveel meter je hebt  afgelegd. De baan begint op de Groevenbeekse Heide aan het eind van de Steijnlaan en gaat over goed beloopbare paden. Het is een mooie trainingspiste voor alle ongeorganiseerde hardlopers en loopgroepen in Ermelo en omgeving. Ook de leerlingen van Groevenbeek kunnen er tijdens hun sportlessen gebruik van maken.

Wethouder Laurens Klappe is blij met de komst van de baan en prijst de winnaar van het maatschappelijk sport- en beweeginitatief 2017 met dit fantastische resultaat. Hiermee laat de stichting HME zien dat je met sportieve activiteiten van maatschappelijke waarde kan zijn.