• Sander Goosensen kijkt uit naar zijn nieuwe kans als hoofdtrainer, bij Veluwse Boys.

    Eigen foto

Goosensen heeft zin in Veluwse Boys-avontuur

HARDERWIJK ,,Ik had weer de drang hoofdtrainer te worden en ben blij dat dit bij Veluwse Boys gaat lukken.” De voetbalclub uit Garderen heeft een nieuwe coach voor het volgende seizoen. Na het komende vertrek van de huidige oefenmeester - Hans Nijhuis - moesten de Garderenen op zoek naar een opvolger en die is nu dus gevonden in de persoon van Sander Goosensen. ,,De derde klasse is het doel.”

De coach uit Harderwijk (46), nu actief bij Hierden 2 in de reserve eerste klasse, was eerder hoofdverantwoordelijke bij SEH, EFC’58 en Hulshorst. Nu wordt hij dus weer hoofdtrainer, op sportpark De Westeneng. ,,Ik ben nu bezig aan mijn eerste jaar als Hierden 2-coach en het gaat op zich prima, we staan vijfde. Toch voelde ik aan mezelf dat ik weer toe was aan een klus als hoofdtrainer, om weer op eigen benen te staan dus. Bij een tweede team ben je toch te afhankelijk van het eerste elftal. Als daar blessures of schorsingen zijn, moet je spelers afstaan en dat zijn nooit je minste voetballers…”

GOED GEVOEL Hij zocht en vond zijn gading uiteindelijk dus in Garderen. ,,Wat komt vrij en wat past bij me, dat was afgelopen tijd een belangrijke vraag. Ik kreeg een goed gevoel bij Veluwse Boys, kende de club al uit mijn tijd bij EFC en Hulshorst. Het is een kleine, gemoedelijke club die wel bij me past. Ik ging solliciteren en mocht op gesprek. Dat is ook niet zomaar gebeurd natuurlijk met al die trainers bij zoveel minder clubs.” De gesprekken verliepen constructief en het bestuur koos unaniem voor de Harderwijker. ,,Mooi natuurlijk, ik heb ook al contact gehad met een paar spelers en de accommodatie is hier natuurlijk super. Het is een jonge selectie waar nog genoeg uit te halen is. Ik werk sowieso wel graag met jonge spelers, heb hiervoor ook nog de A1 van VVOG getraind.”

SPELER BIJ VVOG EN HORST Zelf heeft Goosensen - die zijn brood verdient als jobcoach bij zorgorganisatie ‘s Heeren Loo - ook gevoetbald. Bij VVOG 1 en 2 en in de hoofdmacht van FC Horst en Hierden. Daar speelde hij als verdediger.

Volgend seizoen is het dus in Garderen te doen. Wat zijn de ambities van coach en club? ,,Dat is zeker weten de derde klasse. De club staat nu al op een derde plaats en er is dus het nodige mogelijk, ook dit seizoen dus al. Misschien wordt het wel nacompetitie en dan is het maar afwachten wat voor tegenstander je treft.” Goosensen beantwoordt de vraag waar hij volgend seizoen het liefst actief in wil zijn. ,,Ja, dat is een lastige natuurlijk. Een club en een trainer ook wil altijd het hoogste bereiken, maar aan de andere kant is het ook mooi als we volgend seizoen bovenin de vierde klasse zouden meedraaien. Voor beide is dus wat te zeggen, ik zie het wat dat betreft wel wat er de rest van de nu lopende competitie gebeurt. Ik zal ze ook nog wel in actie zien dit seizoen want zij spelen met Hierden 2 altijd op tijd, dus dat komt vast goed.”

Veluwse Boys staat momenteel dus derde in de vierde klasse B en hervat de competitie op zaterdag 9 februari thuis tegen Wodanseck. Koploper in deze competitie is vv Stroe.