• Marco Roelofsen zit niet meer op de bank bij Sparta Nijkerk.

    Marjet van Ruitenbeek

Harderwijkse trainer ontslagen bij Sparta Nijkerk

HARDERWIJK De 1-0 nederlaag van Sparta Nijkerk op Urk van zaterdag werd Marco Roelofsen noodlottig. Dinsdag 31 oktober besloot de vereniging de samenwerking met de hoofdtrainer uit Harderwijk na bijna twee jaar te beëindigen. Met een nieuw aan te stellen hoofdtrainer hoopt de vereniging de weg naar boven terug te vinden.

 

Rob Schoon

Het was al enige tijd onrustig rond Sparta Nijkerk, nadat de resultaten in de competitie zwaar tegenvielen. De voorbereiding was nog uitstekend en de eerste competitiewedstrijd werd gewonnen. Het leek de goede kant op te gaan, maar in de volgende acht duels werden slechts vier punten behaald.

 

VEEL OVERLEG Namens de Technische Commissie laat Arjen van Ruitenbeek weten dat hij het betreurt dat het zo ver is gekomen dat Sparta Nijkerk afscheid neemt van Marco Roelofsen. ,,We hebben al sinds de start van het seizoen veel gesprekken gevoerd en we hoopten dat de resultaten zouden verbeteren. Nu dat achterwege is gebleven, hebben we dit besluit genomen, maar leuk is het voor niemand."

 

Ook voorzitter Johan Evers is allerminst gelukkig met de situatie. ,,Als je ziet hoeveel mensen er dagelijks op een positieve manier bezig zijn binnen de vereniging, is het zeer vervelend dat dit soort dingen ook gebeuren. De gedrevenheid bij Marco Roelofsen was er voldoende, maar het draagvlak brokkelde steeds verder af toen de resultaten achterbleven. Op enig moment kan je dan beter besluiten om uit elkaar te gaan, hoe spijtig dat ook is."

 

NEDERLAAG OP URK Het duel op en tegen Urk bleek het laatste duel voor Roelofsen als hoofdtrainer bij Sparta Nijkerk. De hekkensluiter wist via Wessel Snoek de score te openen en kwam in het resterende deel van de wedstrijd eigenlijk nauwelijks in de problemen. Het matige spel van Sparta Nijkerk resulteerde zo opnieuw in puntenverlies. Op de ranglijst staan de Nijkerkers twaalfde op slechts twee punten van de laatste plaats, waar de ambitie was om in de top vijf te eindigen.

Ambitie is er nog steeds, maar is inmiddels ingehaald door de realiteit, want eerst moeten de Spartanen uit de onderste regionen klimmen. Dat wordt een uitdaging voor de nieuw aan te stellen hoofdtrainer. ,,We zoeken een trainer die bij de club past en die ons sportief verder helpt", stelt Ruitenbeek. ,,We hopen snel de geschikte kandidaat te vinden, maar nemen geen overhaaste beslissing."

GEEN GEDULD Marco Roelofsen was niet geheel verrast door het besluit van de vereniging. ,,Je merkt natuurlijk al enige weken dat het onrustig is en als de resultaten uitblijven wordt dat alleen maar sterker. Ik zag nog voldoende houvast om het tij te keren, maar binnen de verenging was het geduld op. Zeer spijtig, maar zo werkt het soms in het voetbal."

Hoofd Jeugdopleiding en JO19-1 trainer Ferry Hendrikse neemt de taken van Roelofsen over totdat een nieuwe trainer is aangesteld. Zaterdag zal blijken of het schokeffect punten oplevert voor Sparta Nijkerk als CSV Apeldoorn op bezoek komt.