• Eigen foto

Lisa Kruger met vijf afstanden naar WK-zwemmen

HARDERWIJK Lisa Kruger (18) uit Harderwijk heeft tijdens de twee kwalificatiemomenten op vijf afstanden de limieten weten te zwemmen voor de wereldkampioenschappen parazwemmen. Tijdens de Swimcup Den Haag kwamen er vier WK-limieten op de teller van de Harderwijkse topzwemster. Daar werden de 100 meter vlinderslag, 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag onder de door de KNZB vastgestelde limieten gezwommen.

Op de 100 meter vrije slag kwam Lisa Kruger in Den Haag nog slechts 0,10 seconden te kort. Een week later kwam tijdens de Swimcup Eindhoven de klok op al deze afstanden wederom onder de limiettijden te staan. In de series in Eindhoven kwam de WK-richttijd op de 100 meter vrije slag weer dichtbij, maar bleef Kruger op 0,2 seconden verwijderd van de vastgestelde tijd. In een laatste en ultieme poging kwam in de finale in Eindhoven dan eindelijk 'de tijd' op het scoreboord. In 1.01,09 zwom Lisa Kruger eindelijk onder het limiet van 1.01,32, waarmee Kruger haar vijfde WK-limiet zeker stelde.

De wereldkampioenschappen zouden plaats vinden begin augustus in Maleisië. Helaas heeft de Internationale Paralympische zwembond (WPS) Maleisië het recht ontnomen dit WK te organiseren, omdat zij de zwemmers uit Israël geen deelname gunden. De WPS is momenteel druk bezig een ander land te vinden, die dit WK, alsnog op korte termijn kan en wil organiseren.