• Foto: Henny Jansen/BDU

Nederlands Kampioenschap Team Poker in Ermelo

ERMELO De finale van het Nederlands Team Kampioenschap Poker vindt zaterdag 14 januari van 12.30 uur tot laat in de avond plaats in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. Dertig teams nemen het daar tegen elkaar op om het beste pokerteam van Nederland te worden. Onder hen het team Seven Deuce Never Lose met Roy van Boven, Robbert-Jan Verboom en Lucas Bahnmuller uit Harderwijk en Friso Bom uit Ermelo.

Het Nederlands Team Kampioenschap Poker is het eerste officiële pokerevenement in Nederland dat in teamverband wordt gespeeld. In 2015 deden er vierhonderd teams aan mee wat in 2016 gegroeid is naar meer dan vijfhonderd. Teams bestaande uit vier pokerspelers namen het tegen elkaar op tijdens regionale voorrondes waar de beste 20 procent van teams een plaats kreeg in de halve finale. In de halve finales die medio december plaats vonden hebben dertig teams zich weten te kwalificeren voor de landelijke finale. ,,Pokeren in teamverband is hot in Nederland", vertelt Mathijs Jonkers van de organisatie.

De titelverdediger 'The Macau Regulars' hebben zich ook geplaatst voor de landelijke finale en gaan daar hun titel verdedigen. Vorig jaar wonnen zij in een zeer spannende finale nog maar nipt van Team Radical. Ook zij maken in de finale weer hun opwachting. Het sluitstuk van het toernooi wordt gehouden bij Golden Tulip Hotel Heerlijckheijd van Ermelo. ,,We kijken er naar uit om de dertig teams te verwelkomen, die niet alleen voor de eer komen spelen maar ook hun gemeente vertegenwoordigen. Dat geeft een extra dimensie aan het kampioenschap", vervolgt Jonkers.

,,Doordat de voorrondes verspreid over Nederland zijn gehouden, mogen we echt van een landelijke finale spreken. Publiek is dan ook zeer welkom om hun 'lokale' helden aan te moedigen."

De finale van het Nederlands Team Kampioenschap Poker begint om 12.30 uur. Deze zal naar verwachting rond middennacht beslist zijn.