• Dindoa won een derby met alles erop en eraan met 32-24 van KV Apeldoorn.

    Foto: Marco Jansen

Revanche Dindoa tegen KV Apeldoorn

ERMELO Veel goals, sfeer, opstootjes, scherpe duels en een rode kaart; het hectische duel tussen Dindoa en KV Apeldoorn boeide van begin tot het eind. Door een betere tweede helft wonnen de Ermelose korfballers de streekderby met 32-24.

De eerste helft werd in hoog tempo gespeeld waarbij al na 8 minuten een 7-7 tussenstand was bereikt. Dindoa hield het hoge percentage vast en Apeldoorn kon even niet aanhaken: 14-8. De bezoekers deden er nog een portie felheid bij en gingen vol de duels aan. In deze fase slaagde Apeldoorn erin de achterstand weg te werken en was het vlak voor rust 15-15. Dindoa-coach Evert Houtriet kreeg in de hectiek twee keer geel en kon naar de tribune.

Na rust (16-15) wist Dindoa koel te blijven en de focus weer op het eigen spel te krijgen. Apeldoorn werd op 22-16 gezet en kwam nog twee keer tot op drie punten: 25-22. Dindoa, dat met de 12 keer scorende Saskia Lieman en in het andere vak Mark Bronkhorst en Daphne van den Berg voldoende schotkracht in huis had, liet zich niet nog een keer verrassen en liep in de slotfase nog weg naar een ruime zege.

1A: Dindoa - KV Apeldoorn 32-24 (16-15).

Scores Dindoa: Saskia Lieman 12 (4), Mark Bronkhorst 7, Daphne van den Berg 6. Jorik Velgersdijk 3, Kasper Velgersdijk 2, Naomi Hackenitz 1, Sam van der Beek 1,