• CSV Dindoa

Schoolkorfbaltoernooi dit jaar met 119 teams

ERMELO Het Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi start maandag 14 mei bij Dindoa. Dit jaar doen er weer een recordaantal deelnemers mee in 119 teams. Drie avonden lang bevolken honderden kinderen en hun supporters de velden van Dindoa aan de Watervalweg.

Maandag 14 mei zijn de wedstrijden voor de groepen 7 en 8. De eerste wedstrijd is om 17.45 uur en de finale wordt gespeeld omstreeks 20.30 uur. Dinsdag 15 mei spelen de groepen 5 en 6, en woensdag 16 mei de groepen 3 en 4. Dinsdag en woensdag starten de wedstrijden om 17.30 uur. In tegenstelling tot andere jaren spelen de groepen 7 en 8 spelen dit jaar ook 4Korfbal (4 tegen 4 spelers). Dit maakt het spel dynamischer omdat er meer balcontact is per persoon en de spelregels zijn makkelijker.

Elke groep strijdt voor de Instituut Jacob Cats wedstrijdbekers (eerste, tweede, derde en vierde prijs). De winnaars bij groep 8 komen eveneens in het bezit van de wisselbeker, die beschikbaar wordt gesteld door de gemeente Ermelo. De kampioenen van de groepen 6 en 8 mogen bovendien op 9 juni meedoen aan het Gelders School Korfbaltoernooi. Sponsor Instituut Jacob Cats werkt door middel van een bewegingscentrum en met een aanbod aan therapieën aan fitheid en gezondheid. Het instituut vindt het belangrijk dat kinderen sporten, omdat dit een positieve invloed heeft op hun fysieke en mentale gesteldheid. Zij hopen dat door middel van het schoolkorfbaltoernooi meer kinderen in beweging komen. Meer informatie over het korfbaltoernooi op www.dindoa.nl, oens@dindoa.nl of Wytske Brouwer, tel. 0341-550703.

STRATENKORFBALTOERNOOI Op donderdag 7 juni houdt korfbalvereniging Dindoa het Stratenkorfbaltoernooi op Sportpark De Zanderij aan de Watervalweg. Straat-, buurt- en familieteams bestaande uit korfballers en niet-korfballers kunnen deelnemen aan dit jaarlijks evenement. Bij inschrijving gelden een aantal regels. Elk team dient te bestaan uit vier dames en vier heren, met een minimum leeftijd van 15 jaar. Per team mogen maximaal twee competitie spelende korfballers meedoen. Onder competitie spelende korfballers worden ook zij gerekend, die gedurende de laatste drie jaar competitie hebben gespeeld. Bijdrage is 10 euro per team. Aanmelden kan bij Wytske Brouwer, tel. 0341-550703, oens@dindoa.nl. Opgave is mogelijk tot 1 juni.