• Archieffoto ter illustratie

    Archief BDUmedia

Veluwse TrailRun 'weg' uit het voorjaar

ERMELO De Veluwese TrailRun wordt verplaatst van het voorjaar naar de zomer. Dat maakt de organisatie van de run donderdag bekend.

,,Na maanden van overleg met bestuurders en ecologen van de Provincie hebben we als organisatie een moeilijke beslissing moeten nemen. Het parkoers met start/finish van de Veluwse TrailRun ligt op de Veluwe nabij de Ermelosche Heide in het prachtige maar kwetsbare natuurgebied Natura 2000. Een groot probleem was het in te schatten effect wat de TrailRun op zowel de aanvliegroutes, als de zeldzaam broedende vogels op de Heide zou hebben. Bij het allereerste overleg met instanties is dit effect wat onderschat waardoor uiteindelijk dit complexe onderzoek erg lang is gaan duren'', aldus de organisatie van de TrailRun.

,,We hebben met respect voor de natuur in dit zorgvuldige proces, alle twijfel weggenomen door zelf te besluiten de Veluwse TrailRun niet op 13 april maar op 31 augustus te gaan organiseren. Hoe vervelend we het ook vinden voor de vele reeds ingeschreven deelnemers. Bij afmelding krijgen zij het reeds betaalde inschrijfgeld zo snel mogelijk retour. Een voordeel van dit nadeel is dat de Veluwse TrailRun op 31 augustus weer voor een gedeelte over de dan schitterend in bloei staande Ermelosche Heide kan. Tevens krijgen 'blijvende' inschrijvers een uniek presentje.''