• DVS'33 overleefde de eerste voorronde van de KNVB Beker niet en verloor na strafschoppen van Quick.

    Foto: Marco Jansen

DVS’33 uit KNVB Beker na strafschoppen

ERMELO DVS'33 balanceerde tegen Quick op de rand van uitschakeling, maar op de valreep schoot Benjamin Roemeon de Ermeloërs van afstand naar een verlenging: 1-1. In de strafschoppenserie kwam DVS twee keer op voorsprong, maar verloor alsnog: 2-3.

De Ermeloërs kwamen goed uit de startblokken. Bij een uitbraak speelde Benjamin Roemeon de bal achter Jeremy Jonker waardoor de kans verkeken was. Quick Den Haag miste een opgelegde kans. Na een steekbal had Rachid Bouyaouzan de bal voor het inschieten, maar de afronding was te zacht, waardoor keeper Huiskamp kon redden. 

Soufian Moro, die op het laatste moment moest invallen voor Olivier Pilon, moest er na 12 minuten geblesseerd af. 

Beide ploegen waren slordig in de opbouw wat geregeld gevaar gaf voor de tegenstander. Een goal van Joshua Patrick werd geannuleerd voor buitenspel.

Na rust had DVS de overhand. Benjamin Roemeon was na een actie de keeper al voorbij, maar Quick-verdediger Linnenbank redde nog net op de doellijn. DVS zette aan, maar haalde de trekker niet over, of het vizier stond niet op scherp. Met name Joshua Patrick was ongelukkig bij zijn kansen.

Quick kwam 10 minuten voor tijd uit het niets op voorsprong. Invaller Ronaldo Lima Duarte Lopes profiteerde van mistasten van Luuk Oosterling. Hij kreeg vrije doorgang en scoorde via de paal.

DVS zette aan voor een slotoffensief en in de 2e minuut van de extra tijd scoorde Roemeon van afstand de bevrijdende 1-1. 

In de verlenging vloeiden de krachten bij beide teams weg. Roemeon was van afstand nog dichtbij. In de strafschoppenserie scoorden Oktay Öztürk en Mark Bouwman. Daan Huiskamp keerde de inzetten van Linnenbank en Bouyaouzan. Bij DVS misten Luuk Oosterling en Julian de Ruiter, en uiteindelijk ook Huiskamp.

KNVB Beker, eerste voorronde: DVS'33 - Quick 1-1 (0-0). 79. Ronaldo Lima Duarte Lopes 0-1, 90+2. Benjamin Roemeon 1-1. DVS verliest na penalty's: 2-3.