• DVS'33 won de derby van VVOG met 1-0.

    Marco Jansen

DVS’33 wint door dwarrelschot derby van VVOG

ERMELO DVS'33 heeft na vier pogingen weer de derby van VVOG weten te winnen: 1-0. De Veluwse derby leek op 0-0 af te stevenen. Totdat Soufian Moro een indraaiende vrije trap van grote afstand in het doel zag gaan.

De eerste 15 minuten waren in evenwicht, waarbij beide ploegen er niet slaagden om het initiatief naar zich toe te trekken. Er lag veel ruimte, maar de teams hielden de bal onvoldoende in bezit. VVOG werd een paar keer gevaarlijk doordat DVS de bal niet van eigen helft kreeg uitverdedigd.

Na 20 minuten werden de Ermeloërs wel gevaarlijk. Olivier Pilon kreeg de bal ineens voor zijn voeten en haalde uit, maar VVOG-keeper Paul Eppink dook de bal knap uit de bovenhoek. Een minuut later probeerde Pilon het nogmaals, maar ging zijn inzet net naast.

VVOG moest achteruit maar de verdediging had de aanvallers van DVS goed in de tang. Vijf minuten voor rust kwamen de Harderwijkers ineens opzetten. Rihairo Meulens bood Harrie Kersten een goede kans, maar die had zijn vizier niet scherp staan. Bas Wobbes was Daan Huiskamp te slim af en leek te gaan scoren, maar Jeremy Jonker kon nog net de treffer verijdelen.

Na rust was er meer sprake van evenwicht en had VVOG meer spelaandeel dan in de eerste helft. Tien minuten in de tweede helft kende DVS de beste fase. Oktay Öztürk schoot de bal in de korte hoek, maar opnieuw lag daar Eppink. Benjamin Roemeon had pech met een inzet op de paal. 

De storm luwde weer en VVOG leek de 0-0 over de streep te kunnen trekken. Maar invaller Soufian Moro zorgde in de 81e minuut met een indraaiende vrije trap toch voor de Ermelose voorsprong. Doordat niemand tegen de bal aanliep was ook keeper Eppink verslagen.

VVOG probeerde het daarna nog met man en macht, dwong nog een paar vrije trappen af, maar kon de gelijkmaker niet meer maken. Öztürk maakte de derby niet vol en pakte zijn tweede geel met een overtreding op Mark Bottenheft. 

Derde divisie: DVS'33 - VVOG 1-0 (0-0) 81. Soufian Moro 1-0. Rode kaart: 90+2. Oktay Öztürk (DVS'33, 2x geel)