• De wedstrijd Dindoa-KVZ werd na 12 minuten stilgelegd en uiteindelijk definitief gestaakt

    Marco Jansen

Wedstrijd Dindoa tegen KVZ gestaakt vanwege gladde vloer

ERMELO Wat een fraaie afsluiting van het zaalseizoen had moeten worden, draaide voor de korfballers van Dindoa uit op een anti-climax. De wedstrijd tegen KVZ werd al na 12 minuten in de eerste helft gestaakt door condens op de vloer. De stand was op dat moment 9-5 in het voordeel van de Ermeloërs.

Achter in de zaal was door condensvorming de vloer glad geworden en na klachten van diverse spelers legde scheidsrechter Watermulder uit 's Gravendeel de wedstrijd stil.

Na een pauze van tien minuten ging de arbiter de vloer alsnog controleren. Hij wilde geen verantwoordelijkheid dragen voor de eventuele blessures die door de gladheid zouden ontstaan. Dindoa wilde na een langere onderbreking nog wel verder spelen, terwijl KVZ, dat nog strijdt tegen degradatie, dat niet zag zitten. De scheidsrechter gaf aan dat hij de beslissing onafhankelijk had genomen. Hij floot na een onderbreking van een kwartier definitief af.

Op dat moment had Dindoa al redelijk afstand genomen van KVZ. Na 9 minuten was het 6-2, KVZ kon met moeite aanhaken. De ploeg uit Zutphen heeft het geluk dat het duel nu in zijn geheel wordt overgespeeld. Waarschijnlijk is dit dinsdag om 20.30 uur.

1C: Dindoa – KVZ 9-5* gestaakt na 12 minuten vanwege gladde vloer.

Scores Dindoa:

Jorik Velgersdijk 2, Jonathan van der Beek 2 (1), Aniek Odding 1, Mark Bronkhorst 1, Dian Schuurkamp 2, Saskia Lieman 1 (1)