• De trotse trainer Erik van der Wal met winnaar Leon Jansen.

    Eigen foto

Winst voor Leon Jansen op het World Fighting League

ERMELO de Elspeetse Leon Jansen van Budo Academy Ermelo heeft zaterdag zijn tweede professionele MMA partij gevochten op het World Fighting League (WFL) in Almere. Jansen vocht tegen een sterke Belg, Egor Nogornov.

De WFL is het hoogst haalbare podium waar de beste professionele MMA vechters van Nederland vechten. De Belg van Russische afkomst gaf in het staande gevecht harde stoten, maar het lukte Jansen het gevecht naar de grond te krijgen. In de tweede ronde speelde het gevecht zich wederom op de grond af en wist Jansen met een armklem zijn tegenstander tot overgave te dwingen.

MMA is een snel groeiende sport. Het is een combinatie van het staande gevecht (boksen, karate, kickboksen) het clinchen en werpen (judo, Sambo worstelen) en het grondgevecht (judo, braziliaans jiu jitsu en grappling). Om wedstrijden te kunnen doen is het van belang alle disciplines onder de knie te krijgen.

Bij Budo Academy Ermelo (de budotak van Sportinstituut Ermelo) en bij Budo Academy Physical in Ede zijn alle disciplines te trainen op elk niveau. Woensdag 31 mei wordt om 22.00 uur het hele WFL gala uitgezonden op SpikeTV.