• Leonard Walpot

Bestuur draagt Hamstra voor als lijsttrekker CDA Ermelo

ERMELO Het bestuur van het CDA Ermelo draagt fractievoorzitter Sarath Hamstra voor als lijsttrekker voor de partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Hamstra volgt hiermee Jan van den Bosch op, die lijstaanvoerder was tijdens de verkiezingen in 2010 en 2014. Wethouder Van den Bosch heeft aangegeven zijn politieke loopbaan in Ermelo volgend jaar te beëindigen.

Met de keus voor de jonge Hamstra (30) kiest het bestuur van de grootste politieke partij van Ermelo naar eigen zeggen voor verdere vernieuwing. Voorzitter Hans Wouda: ,,Onze partij heeft vijf jaar geleden een nieuwe koers ingezet. Een koers waarbij gekozen is voor nieuwe politiek, die dichter bij de burger staat. Sarath is een dragende kracht en voortrekker geweest van deze nieuwe koers, zowel in het bestuur, alsook in de fractie." Ook de verbindende kwaliteiten van de huidige fractievoorzitter worden genoemd als onderbouwing van de keuze. ,,Verbinding is voor het CDA Ermelo van groot belang. Verbinding tussen de verschillende karakters en rollen binnen de partij, verbinding tussen onze partij en de andere politieke partijen, maar vooral verbindingen met de samenleving. Dat zal in de campagne, maar vooral ook de komende jaren de rode draad van ons zijn, onder leiding van Sarath", aldus de bestuursvoorzitter.

Op dinsdag 13 juni besluiten de leden van de partij over de enkelvoudige voordracht van Hamstra. ,,Ik ben enorm vereerd met deze voordracht en hoop op de steun van de leden tijdens de ledenvergadering in juli. Uiteindelijk hebben zij de beslissende stem", aldus de beoogd lijsttrekker.

In tegenstelling tot wethouder Van den Bosch heeft wethouder Heutink aangegeven wel beschikbaar te zijn voor een volgende periode. Wouda hierover: ,,Hier zijn wij als partij heel blij mee. Zij heeft het erg goed gedaan. Natuurlijk is het nog maar de vraag of we volgend jaar weer mogen deelnemen aan het college van B&W in Ermelo. Als dat zo is zijn we er met Sarath Hamstra als nieuwe lijsttrekker en Esther Heutink als beoogd wethouder helemaal klaar voor!"