• ANNEPAUL ROUKEMA

ChristenUnie Ermelo heeft kandidatenlijst rond

ERMELO ChristenUnie Ermelo heeft op haar ledenvergadering van 15 november de kandidatenlijst voor de verkiezingen van maart 2018 vastgesteld. De top-6 van de lijst bestaat uit Folkje Spoelstra (lijsttrekker), Ronald van Veen, Dick Tillema, Jos van der Deure, Jet Weigand en Stefan Fiddelaar. ,,Een mooie mix van oude bekenden en nieuwe gezichten", schrijft de lokale afdeling. Ronald van Veen wordt voorgedragen als kandidaat wethouder.

,,De afgelopen tijd is er intensief gewerkt aan het programma. Aan zo'n twintig lokale organisaties en een aantal inwoners werd gevraagd waar ze tevreden over zijn en wat juist beter kan. Dat leverde een bonte mengeling van trots en zorg op die resulteerde in een mooi uitgebalanceerd verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode."

De drie kernwoorden die bij ChristenUnie Ermelo centraal staan zijn vertrouwen, samen en duurzaam. De ChristenUnie daarover: ,,We stellen ons vertrouwen op God. Vanuit dat vertrouwen handelen wij en zetten wij ons in voor Ermelo. En we willen bijdragen aan het vertrouwen in de samenleving, met name tussen politiek en inwoners. Als mensen zijn wij aan elkaar gegeven, hoe verschillend we ook zijn. In Ermelo zien we naar elkaar om. Iedereen, van jong tot oud, verdient een waardig leven. Wij dragen zorg voor Gods schepping. Daarom maken we zorgvuldige keuzes als het gaat om milieu en natuur. De aarde blijft leefbaar voor de generaties na ons."