• Martijn Pijnenburg (links) met de eerste twee opvolgende kandidaten Anke Buurman-Kuiper en Thijs Melkert.

    D66 Harderwijk

D66 Harderwijk heeft kandidatenlijst rond

HARDERWIJK D66 doet in Harderwijk met 18 kandidaten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Na interne stemming is de definitieve kandidatenlijst maandagmiddag naar de leden verzonden. Eerder werd raadslid Martijn Pijnenburg al gekozen als lijsttrekker.

Ook lokaal is onderwijs een belangrijk thema voor D66, laat Pijnenburg in een persbericht weten. ,,Als docent zet Anke Buurman-Kuiper (nummer twee) zich actief in voor het ontplooien én behouden van talent in onze stad. Dit deed zij ook in 2015 toen ze meer dan 1500 voorkeursstemmen kreeg voor de Provinciale Statenverkiezingen van Gelderland.''

Op nummer drie staat nieuwkomer Thijs Melkert, eveneens docent en secretaris van Stichting de Hortus. ,,Met zijn expertise wil hij vechten voor een groen en bruisend Harderwijk voor jong en oud.'' Projectmanager en bestuursadviseur Daan Smit en zelfstandig ondernemer Jan-Willem Eysink completeren de top vijf.

Pijnenburg wil met zijn team werken aan een vitale en ambitieuze stad. ,,We leggen de lat hoog en willen de komende vier jaar geen minuut stilzitten. Er zijn kansen voor iedereen, die willen wij met D66 volop gaan benutten."

JONGE KANDIDATENLIJST Voorzitter Lucas Seijerlin is tevreden met de kandidatenlijst: ,,Het is mooi om te zien dat we met een stevige lijst mee kunnen doen aan de verkiezingen in maart. D66 kiest met deze kandidaten duidelijk voor vernieuwing in de Harderwijker politiek. Toch hebben we veel ervaring in huis. De afgelopen vier jaar heeft het merendeel van de kandidaat-raadsleden ervaring opgedaan in de steunfractie."

De gemiddelde leeftijd van de top tien kandidaten is 34 jaar waarvan de jongste onlangs 23 jaar is geworden. Pijnenburg: ,,Alle kandidaten worden gecoacht door ervaren rotten als raadslid Hans Nijman en oud-Tweede Kamerlid Jan van Walsem.''

PROGRESSIEF GELUID Momenteel zit D66 met twee raadsleden in de Harderwijker gemeenteraad. ,,Niet alleen ons ledenaantal stijgt, onze ambitie is ook om in de raad te groeien. Het progressieve geluid leeft in Harderwijk en Hierden en wij willen dit nog beter naar voren brengen", aldus Pijnenburg. Alle 18 kandidaten presenteren zich op de website van D66 Harderwijk en Hierden.

1. Martijn Pijnenburg

2. Anke Buurman-Kuiper

3. Thijs Melkert

4. Daan Smit

5. Jan-Willem Eysink

6. Henk Stuurman

7. Bryan Flederus

8. Simone Brassien

9. Rianne Bosch

10. Benjamin Buurman

11. Tom van Moerkerk

12. Ellen Lantink

13. Henk Ruiter

14. Robert Beelen

15. Gerdien Nijman

16. Lucas Seijerlin

17. Hans Nijman

18. Jan van Walsem