• Ik heb een eigen wijze van politiek bedrijven.

    Wijnand Kooijmans

Ermelo Liberaal: 'Eigen wijze van politiek bedrijven'

ERMELO ,,Ik heb een eigen manier van politiek bedrijven. Beslissen op basis van de inhoud en niet op de persoon spelen." Dat zegt Désirée Meijsen, lijsttrekker van Liberaal Ermelo. Het is voor het eerst dat ze onder deze naam deelneemt aan de verkiezingen na lange tijd voor de VVD in de raad te hebben gezeten.

Wijnand Kooijmans

De lijst van Liberaal Ermelo telt maar twee namen. Naast Meijsen is dat Bert Noorderijk. ,,Het zou een enorme verrassing voor ons zijn wanneer we meer dan twee zetels halen. Indien we twee zetels halen gaan we samen enorm ons best doen voor de inwoners van Ermelo." Ze woont sinds 2000 in Ermelo en denkt dat zij en haar man hier ook niet meer weggaan. ,,Ik vind het hier een fijne cultuur, mensen die open zijn, klaar staan voor elkaar. Geen kwats en geen onzin. Eerlijk op een nette manier."

Meijsen zegt een moeilijke periode te hebben beleefd als VVD-raadslid. Mede omdat één zetel zeven maanden oningevuld bleef. Kandidaten namen de wettelijke tijd om een besluit te nemen maar zagen uiteindelijk toch van een raadszetel af. ,,Toch heb ik mijn uiterste best voor de VVD gedaan. Met meer mensen kun je meer bereiken. Toch ik heb alle vergaderingen afgelopen."

ZWEMBAD Ze kijkt ook wel met tevredenheid terug. En dat vooral naar het besluit van de meerderheid van de raad te kiezen voor een nieuw zwembad. ,,Dat hebben we met twee coalitiepartijen samen toch maar mooi bereikt. Al wilden we geen 28 miljoen voor een compleet recreatief bad. Je moet niet vooraf denken laat de coalitie het maar doen, je moet het samen doen."

Op dit moment hoort Meijsen veel kritiek van burgers die zeggen zich niet gehoord te voelen. ,,Je kunt mensen alleen bereiken wanneer je zichtbaar en toegankelijk bent." Dat is ook de reden dat Liberaal Ermelo tijdelijk intrek heeft genomen in een winkelpand in de Stationsstraat waar iedereen even kan binnen lopen."

TEGENSTEM Meijsen vindt het belangrijk een tegenstem te hebben laten horen als het gaat om het Huis van Bestuur en Cultuur. Ze is en blijft tegen de komst van windmolens. Ermelo leent zich daar, wat haar betreft niet voor.

,,Wij staan voor wat we vinden. Dan hoef je ook niet te draaien. Al vind ik dat je bij goede argumenten altijd je mening moet kunnen bijstellen. Je moet staan voor wat je vindt maar ook flexibel zijn."

BLAUWE ZONE De blauwe zone in het centrum juicht Meijsen toe. ,,Het mag van mij overal twee uur zijn, ook bij De Verbinding. Al vind ik dat dit centrum er nooit hadden mogen komen. We moeten kiezen voor concentratie van winkels in het centrum."

Wat betreft handhaving vindt Meijsen dat hoognodig moet worden opgetreden tegen mensen die de regels in de Stationsstraat aan hun laars lappen. ,,Ik zag een scooter er hard doorrijden, auto's en volop fietsers. We hebben boa's maar ik zie ze hier nooit tegen optreden."

TUNNEL In de Hamburgerweg wil Meijsen namens Ermelo Liberaal een tunnel. ,,Het voormalige Groene Kruispunt is na de reconstructie alleen maar gevaarlijker geworden. Omwonenden worden nu gek van het getoeter van auto's als het mis dreigt te gaan. Er moet hier een oplossing komen welke veilig is en de leefbaarheid vergroot."

Zoals ze de hondenbelasting wil afschaffen. Koopwoningen wil bouwen onder de 150.000 euro en Ermelo een zelfstandige gemeente moet blijven. ,,Al vrees ik dat op termijn we gedwongen worden tot een fusie met Harderwijk."