• Wijnand Kooijmans
  • Wijnand Kooijmans

Verkiezingscampagne Ermelo gestart met posters plakken

ERMELO Met het gezamenlijk opplakken van de verkiezingsposters is de verkiezingscampagne in Ermelo zaterdagmorgen officieel van start gegaan. Min of meer symbolisch, zo gaf burgemeester André Baars te kennen. „Want eigenlijk begint de campagne al de dag na de verkiezingen."

Wijnand Kooijmans

Fractievoorzitters maar vooral 'plakkers' van de partijen verzamelden zich op de gemeentewerf. Op de borden was keurig het nummer aangegeven waar iedereen zijn of haar posters mocht plakken. Alleen voor Ermelo Liberaal en Lijst Hop lag dat nog even anders, hun lijstnummer wordt pas komende vrijdag vastgesteld. Medewerkers van de gemeente gaan komende week op pad om de borden te plaatsen.

ONDERHOUD Voor alle zekerheid mogen de partijen wat posters achterlaten, zodat deze kunnen worden vervangen als het bij de plaatsing van de borden misgaat. Wanneer de borden er eenmaal staan is het onderhoud en beheer van de borden voor de partijen zelf.

PLAKKEN Dat het best lastig is goed te plakken ondervond Bart van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo). Zijn eerste poster kwam wat gekreukt uit de strijd. Wouter Vogelsang stond echter paraat hem daarna met raad en daad terzijde te staan.