• Lex van Lieshout

VVD Ermelo benoemt twee nieuwe fractievertegenwoordigers

ERMELO Daniëlle Terpstra en Hugo Weidema zijn beëdigd tot fractievertegenwoordigers van de VVD. Dat maakt het voor hen mogelijk deel te nemen aan commissievergaderingen van de Ermelose gemeenteraad.

De benoeming was nodig in verband met het vertrek van Désirée Meijsen. Die gaf eind oktober te kennen verder te gaan als zelfstandig raadslid onder de noemer van Ermelo-Liberaal. Daarmee stond Monique van den Broek voor de taak alleen de VVD te vertegenwoordigen in zowel de gemeenteraad als de commissies. Door de benoeming van de twee fractievertegenwoordigers wordt ze wat betreft de commissies nu ontlast.

Weidema was al vijf jaar raadslid voor de VVD, maar stapte op bij het aanvaarden van het raadslidmaatschap voor deze partij door Meijsen. Hij wilde niet met haar samenwerken. Ook Terpstra heeft ervaring als volksvertegenwoordiger

Meijsen stapte op nadat zij niet tot lijsttrekker werd gekozen, maar haar ook werd aangeraden zich niet meer kandidaat te stellen voor een plek op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Weidema en Terpstra staan wel op deze kandidatenlijst.