• 'Het winnend team', volgens

    VVD Ermelo
  • VVD Ermelo

VVD Ermelo presenteert kandidatenlijst

ERMELO De ledenvergadering van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie in Ermelo heeft elf kandidaten geplaatst op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Lijsttrekker Herma van der Weide-Van 't Hof presenteerde het elftal: ,,Hier staan niet elf individuen, hier staat een team van liberalen, dat zich gaat inzetten voor alle inwoners in Ermelo. Niet alleen in campagnetijd, maar voor de volle vier jaren. Dat kan als raadslid, als fractievertegenwoordiger of fractie-adviseur. Dit elftal wordt 'Het Winnend Team' bij de komende gemeenteraadsverkiezingen."

De ledenvergadering benoemde op 21 september al de lijsttrekker Herma van der Weide-Van 't Hof (62) en lijstduwer Peter Meijer. Nu wezen de leden de plaatsen twee tot en met tien toe.

Op plek twee is Dimitri Poos (43) geplaatst. De bestuurskundige, werkzaam als manager bij Rijkswaterstaat, is vorig jaar naar Ermelo verhuisd en was daarvoor zes jaren raadslid in Leidschendam-Voorburg. Huidig VVD-raadslid Monique van den Broek-Van Rijswijk (51) is de tweede vrouw op de lijst en staat op plek drie.

Terug op de VVD kieslijst zijn Danielle Terpstra-Dam (41) en Hugo Weidema, respectievelijk plek vier en zes. Hugo Weidema (57) heeft de meeste ervaring als volksvertegenwoordiger: zes jaren in Zeewolde, daarna vijf jaar in Ermelo. Danielle is direct betrokken bij zorg in Ermelo. Tussen hen op plek vijf de Benjamin van het elftal, de 23-jarige student Anne Dragt.

Nieuw is Laleh Rahmani (40), apotheker in Ermelo. Binnen het elftal levert zij professionele kennis op gebied van gezondheidszorg. Zij staat op plek zeven. Piet Woltman (70), gepensioneerd directeur van verzekeringsbedrijven, staat op plek acht. Hij wordt fractie-adviseur financiën. Yuri Visser (37) die zich na benoeming om familieredenen moest terugtrekken als lijsttrekker, staat als fractie-adviseur op plek negen. Plek tien is voor de campagneleider Jean-Paul Wiedenhoff (45), geboren en getogen in Ermelo. Voormalig VVD raadslid en wethouder, Peter Meijer (73), is de lijstduwer en van het elftal. Voor elk teamlid is hij persoonlijk coach. Wegens verblijf op Curaçao ontbreekt hij op de foto.

,,Ons elftal vertegenwoordigt alle doelgroepen in Ermelo: vrouwen en mannen, studenten, ouders en grootouders, werknemers, ondernemers en ZZP'ers. Ook kennis en ervaring is in overvloed aanwezig. Vooral de nadrukkelijke intentie van allen om zich als team te manifesteren en het vooruitstrevende VVD programma, maken ons enthousiast", aldus de lijsttrekker.

Het voormalige raadslid en fractieleider Hans de Haan is voor de VVD Ermelo beschikbaar als kandidaat-wethouder. Dit tot grote vreugde van de ledenvergadering. Als voorzitter van de programmacommissie heeft hij mede het verkiezingsprogramma vorm gegeven. Hans is momenteel voorzitter van de VVD Statenfractie van Gelderland. Hij kent Ermelo niet alleen van binnen uit, maar heeft nu ook de provinciale context ervaren, waarbinnen Ermelo kan groeien en bloeien. De VVD is vol zelfvertrouwen: het moet anders en beter in Ermelo. Dat vereist een sterk bestuur.