• Lex van Lieshout

VVD-raadslid Désirée Meijsen start eenmansfractie 'Ermelo-Liberaal'

ERMELO Désirée Meijsen is met onmiddellijke ingang uit de VVD-fractie in de Ermelose raad gestapt. Zij gaat tot de verkiezingen verder als zelfstandige fractie onder de naam 'Ermelo-Liberaal.'

Wijnand Kooijmans

Meijsen is sinds 2012 actief binnen de VVD in Ermelo. In juli 2015 werd ze raadslid en vanaf december van dat jaar ook fractievoorzitter. Dit in roerige tijd voor de liberalen. Henk van Bruggen legde wegens gezondheidsredenen het raadslidmaatschap neer waardoor Meijsen als eerste in aanmerking kwam voor zijn opvolgen. Dat zij deze zetel aanvaardde was voor fractievoorzitter Hugo Weidema reden zijn vertrek aan te kondigen. Ook fractievoorzitter Daniëlle Terpstra legde haar functie neer.

AFSPRAKEN Naast Meijsen werd Rijk Hammer raadslid voor de VVD. In november 2015 legde hij zijn functie echter al weer neer. Volgens hem omdat het lukte tot goede afspraken te komen met Meijsen. Sindsdien vormt Meijsen met Monique van den Broek de VVD-fractie.

In een verklaring geeft Meijsen zelf aan de VVD na deze periode naar rustiger vaarwater te hebben geloosd. Tijdens de ledenvergadering in september van dit jaar heeft Meijsen zich als kandidaat teruggetrokken als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in mei 2018. Volgens Meijsen is de reden voor haar vertrek nu de moeizame samenwerking binnen het lokale VVD-team. "Voor mij is een onwenselijke en onwerkbare situatie ontstaan, waarin het vertrouwen voor een prettige, effectieve samenwerking ontbreekt."

LANDELIJKE Meijsen zegt het gedachtengoed van de VVD nog steeds te ondersteunen. Om deze reden blijft ze ook lid van de landelijke partij. Het plaatselijk vertegenwoordigen van de VVD in Ermelo wil ze echter nu achter zich laten. "Om met een positieve blik vooruit te kijken."

Onduidelijk is of Meijsen met haar nieuwe partij gaan deelnemen aan de verkiezingen in 2018. De VVD heeft nog niet kunnen reageren op het vertrek van Meijsen.