• Wij Harderwijk-Hierden

Wij Harderwijk-Hierden doet mee aan verkiezingen

HARDERWIJK Wij Harderwijk-Hierden zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Mark de Lange, lijsttrekker en fractievoorzitter: „De afgelopen vier jaar is er voldoende materiaal en kennis verzameld om een serieuze gooi naar de raadsbankjes in het stadhuis te doen."

Met Mark de Lange aan het roer en Paco van de Velde, partijvoorzitter, daar direct naast, heeft de partij twee Harderwijkers aan het roer staan die de stemmen van de inwoners zullen laten horen in de gemeenteraad. Er wordt te weinig geluisterd naar Harderwijkers en Hierdenaren, vinden de twee.

DOEL Mark: „Het zal een lastige klus gaan worden. Maar vier jaar geleden lukte het D66 ook om vanuit het niets in de raad te komen. Dus met een goed verhaal gaat ons dat ook lukken." Paco: „De gemeenteraad in Harderwijk wordt al jaren overheerst door de grote landelijke partijen en dat willen wij veranderen." Mark: „Met meerdere kleine partijen kunnen we beter de wensen en ideeën van inwoners verwoorden dan dat er maar 1 of 2 kleine (lokale) partijen in de raad zitten."

SPEERPUNTEN Wij Harderwijk-Hierden vindt het vooral belangrijk dat er weer naar de Harderwijkers wordt geluisterd. „Dat punten uit een partijprogramma overboord worden gegooid omdat een samenwerking met een andere partij dan makkelijker zal gaan, gebeurt niet. De democratie moet weer terug in de raad. Wij Harderwijk-Hierden zal de komende 4 jaar regelmatig naar buiten treden over de stand van zaken. Wij Harderwijk-Hierden zorgt voor duidelijke taal naar de burgers en kiezers. Raadstukken en raadszaken moeten voor iedereen te begrijpen zijn. De komende maanden zal er worden gewerkt aan de speerpunten waar we de verkiezingen mee in zullen gaan. Wij Harderwijk-Hierden is geïnspireerd door ideeën die aan de rechterkant van het midden bestaan."