• Yuri Visser.

    VVD Ermelo

Yuri Visser trekt zich terug als VVD-lijsttrekker

ERMELO De VVD Ermelo moet een nieuwe lijsttrekker aanwijzen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Yuri Visser nam deze week het besluit om zich terug te trekken voor het lijsttrekkerschap van de Ermelose liberalen, meldt de lokale VVD-afdeling. Aanleiding voor zijn besluit is de sterke toename van taken die Yuri Visser (37) sinds juli als mantelzorger voor een familielid op zich heeft genomen. 

,,Deze extra zorgtaken zijn tijdrovend en duurzaam van aard waardoor ik de ambities die ik mijzelf als lijsttrekker had gesteld, niet kan waarmaken", poneert Visser, die op 26 juni het vertrouwen kreeg van de VVD Ermelo. ,,De mantelzorg heeft vanaf juli in omvang een onverwachte vlucht genomen. Dit had ik niet voorzien, maar voel mij wel verantwoordelijk. Met pijn in het liberale hart heb ik moeten constateren dat deze extra taken niet te combineren zijn met het lijsttrekkerschap."

Daarmee levert Yuri Visser - in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer - zijn politieke ambities als volksvertegenwoordiger in.

,,Het VVD-bestuur respecteert zijn besluit en gaat een nieuwe kandidaatstelling voorbereiden. De VVD-leden kunnen op de ledenvergadering van 21 september de nieuwe lijsttrekker benoemen."