• de-garage.com

De Garage wint Storytelling Award

HARDERWIJK Kledingwinkel De Garage in Harderwijk heeft een Dutch Retail Storytelling Award gewonnen. Dit jaar zijn de awards voor de zevende keer uitgereikt. 

Onderzoeksbedrijf Mystery Review heeft met winkelbezoeken onderzoek naar verschillende contactmomenten uitgevoerd. Van etalage (uitstraling), welkom bij binnenkomst, het contactmoment, toelichting en advies bij aankoop, achtergrond van aankoop, aanvullende verkoop tot begroeting bij vertrek. Andere beoordelingscriteria waren uitstraling van de winkel, klantbehoefte en advies en kennis over duurzaamheid.

Hoewel er ten opzicht van voorgaande jaren beter is gescoord op duurzaamheid, is dit vooralsnog het thema waar retailers het slechtst op scoren, meldt organisator Dutch Retail Experience Awards. Uit de rapporten blijkt dat het personeel vaak niet goed geïnformeerd is over het onderwerp duurzaamheid. Wanneer hier specifiek naar gevraagd werd, kwam het in meerdere gevallen voor dat medewerkers dit gesprek probeerden te vermijden door een nieuw gespreksonderwerp aan te snijden.

GARAGE De Garage heeft de Storytelling Award 2019 in ontvangst genomen in de categorie 'Denim'. ,,De Garage heeft een uitnodigende uitstraling en de winkel is overzichtelijk en fris ingericht. Ook vallen bij binnenkomst direct de duurzame merken op. Overigens liggen er ook duurzame producten bij de kassa. Daarnaast begint de medewerkster uit haarzelf over welke duurzame merken zij verkopen. Het kledingadvies is spontaan en de medewerkster stelt specifieke vragen die duidelijk inzicht geven in de wensen van de klant. De medewerker weet met verstand en passie over de broek te praten. De medewerkster weet feilloos te vertellen wat voor soort stof en pasvorm een product heeft. Ook geeft zij mij de vrijheid om even rustig rond te kijken en neemt vervolgens alle tijd om mij te adviseren", aldus de mystery shopper.

De Garage is een concept met zes fysieke winkels (Gorinchem, Ede, Barneveld, Nijkerk, Harderwijk en Zeist) en een webshop.