Ermelo opent duurzame shop-in-shop

ERMELO Duurzaam door verbinding. Dat was de oorspronkelijke slogan van De Zaak van Ermelo, bij de start van het leerwerkbedrijf en kringloopwinkel vijf jaar geleden. Aanstaande dinsdag 10 oktober, op de landelijke Dag van de Duurzaamheid, krijgt dit uitgangspunt van De Zaak van Ermelo wel heel concreet vorm: de winkel opent een nieuwe shop-in-shop, dat volledig draait om duurzame maatregelen die bijdragen aan een beter milieu. De Zaak van Ermelo is daarmee de eerste landelijke shop-in-shop van het concept Milieu Manager.

Wie De Zaak van Ermelo binnenstapt, verwacht een keur aan tweedehands meubels en spullen. Maar vanaf dinsdag kunnen bezoekers er óók terecht voor zonnepanelen, 'solar gadgets' en groene stroom. In de winkel komt een kleine stand met fysieke zonnepanelen erop om de klant meer feeling met dit product te geven. Daarnaast wordt de shop ingericht met (een deel van) de 'Solar Gadget' collectie van Milieu Manager.

,,Een belangrijke en welkome aanvulling in onze winkel", zegt Henk van Bruggen, eigenaar van De Zaak van Ermelo. ,,Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zowel ondernemers als particulieren kunnen niet meer om de ontwikkelingen heen. Met een shop van Milieu Manager in De Zaak van Ermelo, maken we het vragen om advies of de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen heel laagdrempelig. En we zijn natuurlijk blij met de primeur!"

Bij een primeur hoort een bijzondere aftrap. De shop-in-shop wordt dan ook op een ludieke manier onder de aandacht gebracht: op de openingsdag tuigen leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Klokbeker naar het gemeentehuis van Ermelo, om daar de burgemeester en wethouder te interviewen over duurzaamheid. Daarna bezoeken de leerlingen verschillende lokale bedrijven die duurzaamheid al op de kaart hebben gezet. Met de aanwezigheid van landelijke media bij de interviews, zal de opening van de shop-in-shop dinsdag ook landelijk aandacht krijgen.

Kringloopwinkel De Zaak van Ermelo is gevestigd op Landgoed Veldwijk in Ermelo, adres Veldwijk 75 (bij Station Ermelo het spoor over, en daar de routebordjes naar De Zaak van Ermelo volgen). De winkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 09.30 tot 17.00 uur.