• Veluws Ontwerpburo

Nieuwbouw Dierenartsen AnimalCare nadert voltooiing

HARDERWIJK De bouw van de nieuwe kliniek van Dierenartsen AnimalCare aan de Goede Reede 3 in Harderwijk nadert zijn voltooiing. Eind oktober levert aannemer Groothuis Bouwgroep de kliniek op. Het nieuwe pand kijkt uit op de rotonde van de kruising Groene Zoomweg-Meeboerserf.

In het pand zijn onder meer twee goed geoutilleerde operatiekamers met een ruime voorbereidingsruimte, een kamer met gespecialiseerde echoapparatuur en een aparte behandelkamer voor tandheelkunde. In de recovery kunnen de dieren rustig bijkomen van de operatie. En wanneer ze nog wat langer intensieve zorg nodig hebben, worden ze opgenomen in een van de twee opnameruimtes. De huisdieren krijgen er de moderne diergeneeskundige zorg die ze nodig hebben. Verder zijn er in de kliniek onder meer een uitgebreid laboratorium en een trimsalon als extra service.

In het ruime pand werken straks de 9 dierenartsen en 17 assistenten van Dierenartsen AnimalCare, die nu nog verdeeld zijn over de drie locaties in Putten, Ermelo en Harderwijk. De dierenartsen voor de landbouwhuisdieren en paarden die dagelijks op pad gaan om hun patiënten te bezoeken, hebben in het nieuwe pand de beschikking over een geavanceerde apotheek en een ruim kantoor.

Na de oplevering door de aannemer worden de laatste werkzaamheden verricht om het gebouw gebruiksklaar te maken voor de uiteindelijke verhuizing die op 14 en 15 december plaatsvindt. Begin volgend jaar organiseert Dierenartsen AnimalCare een openhuis, zodat iedereen met eigen ogen kan zien dat hun huisdier in de nieuwe kliniek in goede handen is.