• (vlnr) Adinda Keizer, Luciëne Breemer, Amanda Westerveld en Esther Habekotté.

    Jan de Roo Fotografie

Pitch award Startersdag Veluwe voor koffiebranderij

HARDERWIJK De door Adinda Keizer georganiseerde Startersdag Veluwe trok zaterdag zo'n 140 bezoekers naar Hotel Van der Valk. 25 standhouders voorzagen de startende ondernemers van informatie.

Marco Jansen

Voor de informatiemarkt van start ging, interviewde presentator Henny Blokhuis de partners Coen Nap (Rabobank), Frank Alfrink (ZZP Nederland) en Gert Wentzel (De Burele Accountants) Door onderscheidend vermogen iets toevoegen en doen waar je hart ligt zijn belangrijke succesfactoren voor ondernemers. Met de pitchwedstrijd kregen starters een podium om hun bedrijf te promoten. 46 kandidaten hadden zich hiervoor aangemeld; drie pitchers werden uit de glazen pot getrokken. Zij kregen 60 seconden om hun verhaal te doen, wat door de jury (Alfrink, Wentzel en Martijn Post van de Rabobank) getoetst werd op de criteria 'wie ben je, wat doe je, waarom moet de klant naar je toekomen en ben je enthousiast en overtuigend.'

EXPERT Luister- en communicatie-expert Amanda Westerveld uit Harderwijk (Bewust in wording) vertelde dat elkaars taal spreken en begrijpen essentieel is en door deze vaardigheden af te stemmen je meer uit een gesprek haalt. Esther Habekotté uit Harderwijk houdt van koken en wil anderen inspiratie op laten doen door gezonde en gevarieerde maaltijden. Met Kokkerella doet ze catering en geeft (kinder)kookworkshops. Winnares werd Luciëne Breemer. De Nunspeetse (47) heeft sinds september een eigen koffiebranderij in het pand van California Creative Industry in Harderwijk: The Coffee Lodge. Ze brandt verse koffie op bestelling voor koffiespeciaalzaken, horeca of bedrijven op kantoor. 'Hoe verser de koffie hoe beter' is haar motto. Van haar microkoffiebranderij zijn er maar tien in Nederland. ,,Ik had de hele week al het voorgevoel dat dit ging gebeuren. Door de zenuwen had ik wel wat meer willen vertellen. Dat ik zou winnen had ik niet verwacht'', aldus Breemer, die won omdat haar toegevoegde waarde en positie uit de pitch het duidelijkst naar voren kwamen.

Ze ontving naast de pitch award een prijzenpakket, samengesteld uit diensten van de standhouders.