Ploeger Logistics en KwikFit verlengen en intensiveren samenwerking

HARDERWIJK KwikFit en Ploeger Logistics hebben na vijf jaar succesvol samenwerken opnieuw een meerjarig contract getekend. De verlengde samenwerking gaat gepaard met een forse uitbreiding van het huidige bandenhotel. ,,Een prachtige bekroning, dit nieuwe en grotere contract", aldus Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics. ,,We gaan in komende jaren actief aan de slag om samen met KwikFit het proces verder te optimaliseren."

Al sinds 2013 verzorgt Ploeger voor KwikFit de totale logistieke operatie voor de vestigingen in Noord- en Midden-Nederland. In totaal gaat het om ruim honderd van de 175 KwikFit-filialen.

Vanaf de start van de samenwerking richtte Ploeger in Harderwijk een bandenhotel in. Op dit moment zijn er ruim 180.000 banden opgeslagen. Dat aantal wordt uitgebreid met dertig procent, waardoor het bandentotaal op meer dan 230.000 banden komt. Adwin Ploeger: ,,De afgelopen jaren zijn we in nauwe samenwerking met KwikFit continu bezig geweest met procesoptimalisatie. Zowel in het bandenhotel als op de vestigingen blijkt het door ons uitgedachte logistieke concept z'n vruchten af te werpen." Door processen nog verder te optimaliseren en te verankeren verwacht Ploeger in de komende jaren nog meer efficiency te realiseren.