• Veluwe Energie

Veluwe-Energie ontvangt 5.500 euro uitRabobank Stimuleringsfonds

ERMELO Coöperatie Veluwe-Energie heeft in het kantoor van Rabobank Randmeren Ermelo een cheque van 5.500 euro in ontvangst mogen nemen. Ten behoeve van de opstartfase van de coöperatie heeft Veluwe-Energie vorig jaar subsidie aangevraagd om haar plannen met betrekking tot bijvoorbeeld PR-activiteiten rond naamsbekendheid en het opstarten van projecten uit te kunnen voeren.

Rabobank Randmeren kent een Stimuleringsfonds waaruit zij jaarlijks lokale initiatieven in Ermelo, Harderwijk, Putten, Nijkerk en Bunschoten ondersteunt. Voorwaarde voor deze subsidie is dat de initiatieven het welzijn en de welvaart in de genoemde plaatsen versterkt. In 2017 hebben zeventig lokale projecten in deze vijf gemeenten een bijdrage voor hun initiatieven mogen ontvangen.

Veluwe-Energie is naar eigen zeggen blij met dit mooie bedrag, ,,Maar zeker ook met de erkenning die hieraan gekoppeld is, dat zij een bijdrage levert aan het welzijn van Ermelo." Als coöperatie draagt Veluwe-Energie bij aan de doelstelling van Ermelo om klimaatneutraal te worden. Veluwe-Energie is een coöperatie zonder winstoogmerk. De kosten die gemaakt worden voor bijvoorbeeld een zonnepanelenproject, worden volledig gedekt uit de inleg van de deelnemers en de opbrengst van de verkoop van de stroom aan Greenchoice. Dat betekent dat er zeker in de verkenningsfase van nieuwe op het eerste gezicht kansrijke projecten, de middelen niet ruim voor handen zijn om deze op de technische en financiële haalbaarheid te onderzoeken. Hier biedt de toegekende subsidie uitkomst. Ook de kosten om naamsbekendheid te generen voor Veluwe-Energie zijn kosten die voor de baten uitlopen. Om die reden is Veluwe-Energie dan ook blij met deze bijdrage uit het Rabobank Randmeren Stimuleringsfonds.